Sjajan način pečenja mesa u foliji uz prethodno mariniranje. Još jedan recept za pečenje svinjetine, koji vrijedi probati.

Sastojci

Svinjetina – 0,5 kg

Koriander sjemena – 1 tbsp.

Sjeme kopra – 1 tbsp. (može se zamijeniti sjemenkama koromača)

Češnjak – 2-3 češnja

Rosemary – 1-2 grana

Balsamic ocat – 1-2 žlice.

Maslinovo ulje – 2 tbsp.

List otvora – 1-2 kom.

Mirisni papar – 3-4 kom.

Sol – okus

Crni papar crnac – za okus

  • 315 kCal
  • 1 sat

Proces kuhanja

Recept mesa pečen u foliji je jednostavan i učinkovit način kuhanja bilo koje vrste mesa, što na kraju postaje ukusno, sočno i nježno.

Ovo je univerzalni način koji ima mnoge prednosti. Ovisno o okolnostima, s istom lakoćom možete ispeći nekoliko podijelio komade mesa za nekoliko ljudi, i komad impresivne veličine, koji se može hraniti mnoštvo gostiju bez problema. Upotrebom različitih začina, umaka i začina, svaki put možete dobiti posve novo jelo.

Pecivo meso u foliji teško je plijeniti ili preveliki. Čvrsto zamotan u foliju omotnici, upija sve okuse bilja i začina, zadržava svoj juiciness čak i nakon duge – mnogo sati pečenje.

Ova priprema zahtijeva minimalni napor od strane kuhara i oslobađa puno slobodnog vremena, tijekom kojeg se meso kuha samostalno u pećnici, au međuvremenu možete odmoriti ili raditi druge stvari. Da, i posuđe se mora prati manje, jer se cijeli proces odvija u jednokratnoj omotnici folije, a posuda ostaje čista.

I ako nakon svega gore dao argumente ipak razmisli da li bi radije pečenje mesa prženje, sjetite se da meso, pečena u foliji u pećnici, to je više koristan i zato, što besramno mogu priuštiti dodatni komad ili dva.

  Kostica u Moldaviji

Općenito, shvatimo kako najbolje peći meso u foliji u pećnici …

Recept za meso pečeno u foliji

Pripremite sastojke. Moj popis je jedna od milijun mogućih opcija. Inspiracija je bila recept za svinjetinu s balzamovim ocem i ružmarinom Jamieom Oliver, uz manje promjene. Koristim već pripremili, podijelio svinjskih kotleta, ali možete koristiti kotleti, medaljoni, odreske od bilo kojeg drugog mesa kao dobro, a to je čak i više zgodan, meso jedna velika cijeli komad.

Začini se također mogu mijenjati, upotrijebiti gotove mješavine, nadoknaditi se, dodati svoje omiljene zalihe i umake ili upotrijebiti klasične kombinacije prikladne za određenu vrstu mesa. Samo će se vrijeme kuhanja promijeniti, tehnologija će ostati nepromijenjena.

Sastojci za meso pečeno u foliji

Pripremite začine. Sjeme kopra (može se zamijeniti komorčinom), korijander i 3-4 grah slatkog papra za mljevenje. Možete koristiti pripremljene zemljane začine, ali svježe tlo ima jači okus i okus. Češnjak i sitno odvojeni od stabljike ružmarinske igle.

Pripremite začine

Lagano zatvaranje izvana mesa nanesite nož. Takvi plitki rezovi su neophodni ne samo da poboljšaju izgled, već i da meso apsorbira arome i okus začinskog bilja čak i bolje.

Učinite rezanje mesa

Ravnomjerno rasporedite začine na cijeloj površini mesa, trljanje u rezove.

Odrežite meso sa začinima

Marinadu izlije na ravnu ploču ili izravno na ploče folije, naznačen time, da nadalje namjera pečena mesa, nekoliko žlice biljnog ulja i 1-2 žlica balsamico octa, dodavanjem usitnjenog češnjaka i ružmarina. Ulje i ocat trebaju biti malo – samo tanki sloj, dovoljan da pokrije dno tanjura ili folije.

Stavite ulje od ulja, balsamski ocat, češnjak i ružmarin

Stavite komade mesa na marinadu i ostavite 20-30 minuta za mariniranje. Stajao sam zahrđao 20 minuta – 10 minuta na svakoj strani. Jedan veliki komad mesa može se odvojiti 25-30 minuta.

Stavite meso

Pecite meso

Uzmite foliju dvostruko veću od papira za pečenje koje koristite. Postavite foliju na pladanj za pečenje, postavite pripremljeno i iskusno meso na vrh. Začinite meso slanom i mljevenom crnom paprom, dodajte 1-2 lišća. Zapamtite da foliju treba koristiti sjajnu stranu prema unutra.

  Mesne lopte u pećnici

Stavite meso na foliju

Spojite rubove folije, čvrsto zavrnite i pritisnite. Dobijte zapečaćenu pravokutnu omotnicu od folije.

Uvijajte meso u foliju

Stavite meso u foliju u prethodno zagrijanoj peći za 250 minuta tijekom 10 minuta, zatim smanjite temperaturu na 200-220 stupnjeva i pecite još 15-20 minuta, dok ne kuhate. Da biste napravili cijeli komad mesa veće težine i veličine, povećajte vrijeme pečenja na sat ili više. Ako ste zainteresirani za hrskavu koru – u posljednjih nekoliko minuta pečenja, možete otvoriti omotnicu folije i smeđuti meso u željeni stupanj.

Meso pečeno u foliji

Meso pečeno u foliji je spremno. Takvo se meso može poslužiti s salatom, svježim ili kiselim povrćem ili bilo kakvim ukrasima po vašem ukusu.

Gotovo meso pečeno u foliji

Meso pripremljeno na ovaj način može se poslužiti vrućim, koristeći sok koji je pušten tijekom pečenja kao umak ili u hlađenoj formi. Nakon što je pripremio za ovaj recept jednodijelni veliki komad mesa, možete poslati jedan dio odmah, a preostalih meso da još 3-4 dana u hladnjaku i koristite kao punjenje za sendviče, sendviča ili ražnjića.

Bon appetit!

Fotografija mesa pečena u foliji