Kuhani u pećnici s okusom od mesa – sočan i ukusan jelo od mesa, što je savršeno prikladno za bilo koje drugo jelo.

Sastojci

Mljeveno meso 250 g

Jaja od piletine – 1 kom.

Sol – 2 whisks

Šećer – 0,5 tsp.

Prizemlje crni papar – 1 šapat

Mrkva – 2-3 kom.

Luk – 1 kom.

Pasta od rajčice – 2 žlice.

Voda – 150 ml

  • 120 kCal
  • 45 min.

Proces kuhanja

Mesnice u pećnici su sočne, ukusne i tek se rastopiti u ustima. Pripremljeni su od mljevenog mesa, u koje se pileće jaje potiskuje za “upornost”. Umak od mesnih okruglica izrađen je od improviziranog povrća: mrkve, luk i rajčice. Potonji se lako može zamijeniti s tijestom od rajčice, ako se razrjeđuje u maloj količini tople vode s šećerom. Šećer je obavezan, jer je tijesto vrlo kiselo i može dati jelu isti ukus.

Veličina mesnih okruglica oblikuje se prema vašem ukusu, možete ih napraviti male, možete ih napraviti velikim – glavna stvar je da im se sviđaju vid i okus vaše obitelji.

Zatim pripremite proizvode kuhanja mesnih okruglica s umakom u pećnici: uklonite mrkvu i luk iz korijena, isperite vodom.

Sastojci za mesne okruglice s umakom u pećnici

U mljevenom mesu, stvorenom od masnoće svinjetine i govedine, čeki pileće jaje. Ako vam je koštica uklonjena tekućinom, dodajte nekoliko žličica pšenice ili kukuruznog brašna, škroba i pomiješajte s viskozitetom. Rub na njoj na malom grater pola žarulja, dodajte sol i zemlju crni papar.

Kombinirajte sastojke za punjenje

Podmazujte oblik uljem i stavite joj mesne okrugle mokre ruke. Možete ih raširiti usred oblika, možete – na rubovima.

Stavite mesne kuglice na kalup

Uklonite mrkve na velikom rešetku, isjeckajte luk u male kocke i stavite u malu zdjelu. Stavite istu tijesto rajčice, ulijte u vodu, ulijte sol i šećer. Izmiješati ispunu.

  Pileća prsa u kiseloj vrhnja u multivarhu

Kombinirajte luk, mrkva i tijesto od rajčice

Stavite je na mesne okrugle. Stavite mesne okruglice u pećnicu i pecite 30-40 minuta, sve do crvenila, sve dok se mesne kuglice potpuno ne kuhaju. Zapamtite, što je manja veličina mesnih kuglica, to će manje vremena trebati za pečenje.

Stavite punicu na okruglice

Stavite kuhano jelo na ploče, ukrašavajte zelenim bojama i poslužite se na stolu.

Recepti za mesne okruglice s umakom u pećnici

Ugodno za vas!