Odličan moldavski recept za prženu svinjetinu na kosti, u tavi za prženje. Idealno, jelo se priprema na roštilju.

Sastojci

Kostitsa (svinjetina na kosti) – 3 kom.

Sok od rajčice – 1 čašu

Mineralna voda s plinom – 0,5 šalica

Vino od octa – 2 žličice.

Paprika – 1 tsp.

Paprika Ch.M. – kušati

Slane more – okus

Granulirano češnjakom – 0,5 tsp.

  • 187 kCal
  • 30 min.

Proces kuhanja

Kostitsa je svinjetina na kosti, također poznata kao kelj. Poput mnogih drugih moldavskih jela, bilo mesa ili ribe, kost se idealno priprema na roštilju, tj. Rešetku. Gotovo sva jela koja se kuhaju na rešetki poslužuju se s tradicionalnim muškim umakom u Moldaviji. Kao što znate, svaka obitelj moldavaca ima svoj recept za izradu kostiju. Danas ću vam pokazati kako naši kolege moldavci pripremaju kosti.

Da biste pripremili kost u moldavskom stilu, uzmite navedene proizvode. Sok od rajčice treba biti gust.

Sastojci za kost u Moldaviji

Izrežite kost u dijelove ako postoji debeo komad na boku – lagano pobijedite, ali ako je svinjetina mlada, onda nije potrebno pobijediti. Prijelaz u duboki kontejner, sol i papar. Dajte joj nekoliko minuta promarinovatsya.

Meso pospite solom i paprom

Pomiješajte sok od rajčice, mineralnu vodu, ocat i začine, dodajte malo soli. Češnjak je bolje uzimati zrnato, od svježeg češnjaka u kombinaciji s sokom rajčice proizvodi miris mirisa. Dobro je miješati sve.

Pomiješajte sastojke za marinadu

Sipati marinadno meso, ostaviti marinirati nekoliko sati, po mogućnosti noću.

Sipati meso s marinadom

Nakon nekog vremena, uzmite meso iz marinade, lagano ga upijte papirnatim ručnikom. Posudu za prženje dobro se zagrijati, masnoću s biljnim uljem i brzo pržite kost s obje strane na lijepu prigušenu koru. Dok je meso prženje, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i donese kost u spremnost u konvekcijskom načinu još 15 minuta. U idealnom slučaju, ako se u masnom sloju pojave male mrlje, kao kod kuhanja mesa na roštilju. Ako nema pećnice, nastavite kuhati kost u tavi na srednjoj vatri 4-5 minuta na svakoj strani, što je najvažnije, nemojte previše sušiti.

Za prženje mesa

Poslužite kosti u moldavskoj s salatom od povrća i muškim umakom. Uživajte.

Fotografija kosti u Moldaviji