Kyllingæg – det grundlæggende produkt, som er inkluderet i kosten af ​​næsten alle indbyggere på jorden. Selv mange “vegetarer” bruger kyllingæg, for ikke at nævne de traditionelt spiser folk.

Hvad forklarer denne kærlighed (vi vil ikke være bange for dette ord) til kyllingæg? Hvad er nyttigt i dem? Og skadelig? Og alligevel er det muligt at leve uden kyllingæg og føle sig sund samtidig?

Disse og nogle andre spørgsmål, vi vil forsøge at besvare i denne artikel …

Kemisk sammensætning af kyllingæg

værdi Beløb pr. 100 gram
Calorisk indhold af vagtelæg 157 kcal
fedtstoffer 11,5 gram
proteiner 12,7 gram
kulhydrater 0,7 gram
vand 74,1 gram
kolesterol 570 mg
vitaminer A, B1, B2, B5, B6, B9, B12, D, E, H, KK, PP, Cholin, Beta caroting
mineraler Kalium (140 mg), Calcium (55 mg.), Sera (176 mg), Magnesium (12 mg.), Natrium (134 mg.), Fosfor (192 mg.), Jern (2,5 mg.) , Kobber (83 μg), mangan (31,7 μg).

Kyllingæg: Fordele

Den største fordel i kyllingæg ses af mennesker, der har brug for et let tilgængeligt animalsk protein. Fordi proteinkomponenterne i dette produkt absorberes af menneskekroppen med 90-95 procent. Sandt af hensyn til retfærdighed skal det siges, at det varmebehandlede protein absorberes bedre. Derfor skal æg koges. Stegte æg er også godt absorberet, men hvis du steger dem i vegetabilsk olie, så ud over det let fordøjelige protein får du en dosis frie radikaler dannet inde i den brændende olie.

Det skal forstås, at de fleste vitaminer og mineraler ikke findes i æggehviderne, men i æggeblommen. Så den ideelle måde at udvinde den maksimale mængde af nyttige stoffer indeholdt i et kyllingeg er at bruge det, kogt blødt eller i form af “Frosset”, hvis du stadig foretrækker en stegt indstilling.

  Alt om fisk Hake

Det menes, at kyllingæg, som andre fugles æg, kan påvirke en persons hjerneaktivitet positivt, forbedre hukommelsen og aktivere hele organismenes nervesammenhæng.
Kyllingæg påvirker også andre organer og systemer i menneskekroppen. Så blev det observeret, at regelmæssig indtagelse af små mængder af æg (op til 10 enheder om ugen) hjælper folk til at redde fra ødelæggelse skelettet, herunder tænderne, samt reducerer risikoen for synstab “som følge af ankomsten af ​​alderdom.” Udover alle kyllingæg beskytter kroppen mod dannelsen af ​​maligne tumorer.

bør sige et par ord om hjerte-kar-sygdomme … For nogen tid siden, forskere hævdet enstemmigt, at æggene – en kilde til dårlig kolesterol, som kan tilstoppe og dermed beskadige blodkarrene i mennesker. Men nu er æggene anklaget for sådanne “grusomheder” mindre og mindre, fordi det viste sig, at æggene ikke kun føjet til kolesterol i vores krop, men også ødelægge eksisterende kolesterol plaques i blodkarrene.

Hvad er fordelene ved kyllingæg? I princippet har de gunstigt indflydelse på hele kroppen, men mest påtageligt virker æggene på det menneskelige hår. Og det er ikke nødvendigt at lave ægmasker. Æg kan spises regelmæssigt. Naturligvis vil effekten i dette tilfælde komme lidt senere, men det vil være meget mere modstandsdygtigt, fordi hårets sundhed i grunden kommer fra indersiden og ikke udefra.

Det har nyttige egenskaber og æggeskallæg, fordi det består af calciumcarbonat, der vides at blive absorberet meget, meget godt selv hos mennesker, der har svært ved at assimilere calcium fra mad og lægemidler.

Der er også den opfattelse, at kyllingæg udjævner negative manifestationer af nervøs træthed, beskytter folk mod virus og etablerer en normal metabolisme.

  ål

Myten af ​​en kyllings ægs shell

Mange mennesker tror stadig, at æggeskallens farve angiver graden af ​​dens anvendelighed. Tidligere tvivlede ingen på det. Nu oftere siger de, at æggets farve ikke er en indikator for nytte, men afspejler kun, hvad fuglen blev fodret. Det er ret logisk.
Men! Hvis fødevaren ikke blandes med kyllingfrank farvestoffer, er farven på skallen virkelig vigtig og afspejler indholdet i ægget af visse stoffer. Fordi sammensætningen af ​​æg helt og fuldt bestemmes af kyllingernes ration. Derfor betyder æggens farve noget. Sandt et klart svar på spørgsmålet: “Hvilket æg er mere nyttigt: hvidt eller brunt?” Denne forståelse giver stadig ikke.

Harm af kyllingæg

Kyllingæg kan virkelig skade kroppen, og deres brug er desuden i stand til at true endda selve livet hos en person. Dette sker dog ganske sjældent, eller rettere sagt:

  • når der er en allergi over for kyllingæg
  • hvis ægget er inficeret med salmonella

På dette er kyllingegens skader udtømt. Hvis du bare ikke vil spise dem hele bakkerne …

Hvad angår kolesterol, har vi allerede beskrevet ovenfor hvad er hvad. Lad os tilføje kun, at risikoen for at øge niveauet af kolesterol i blodet stadig er der, hvis en skål inklusive kyllingæg suppleres med bacon, lam eller oksekød. Så tænk hvad du spiser og til hvilket formål.

Fordel og skade på rå kyllingæg

De fleste læger er overbeviste om at spise rå kyllingæg er ikke det værd. For risikoen for at blive syg med salmonellose opvejer alle mulige plusser. Betydningen er der, men den hypotetiske tilstedeværelse af salmonella i æg er ikke en grund til at nægte at spise rå kyllingæg.

  कोलेस्ट्रॉल। भोजन में कोलेस्ट्रॉल सामग्री। रक्त में कोलेस्ट्रॉल को कम करने वाले उत्पाद।

Bare ved: Der er ingen æg i den rå form, især hvis de allerede er blevet overført til canteens status. Men friske hjemmelavede æg fra velkendte kyllinger er helt acceptable og endda velkommen.

Vi anbefaler dog stærkt, at du vasker omhyggeligt æg, herunder hjemmelavede. Og efter kontakt med æggene – vask dine hænder.

Vi håber, med salmonella har forstået. Lad os nu tale om, hvor nyttigt et sundt kyllingæg er.

Mineral-vitaminværdien af ​​et kyllingæg ligger i sin æggeblomme. Og fra dette synspunkt er at spise råæg foretrukket. Det rå “protein”, der er i fordøjelseskanalen, kan imidlertid neutralisere mange nyttige stoffer indeholdt i æggeblommen.

Derfor anbefales råæg på følgende måde: separat æggeblommer og særskilte proteiner (med et interval på en halv time). Om mulighederne for den mest nyttige kulinariske behandling har vi allerede skrevet ovenfor (“Galazunya” og blødkogt).

Kogeprogram

Hvad angår brugen af ​​kyllingæg i madlavning, kalder enhver værtinde straks mindst ti retter, som bruger dette produkt. Derfor er der intet tidspunkt at notere noget.

Meget mere interessant er en anden – hvordan man skelner friske æg fra “æg” i butikken (men egnet til forbrug i mad). Dette gøres ved hjælp af den alfabetiske kode, der anvendes af “producenter” af kyllingeg:

  • Brevet “D” betyder “kost” – ægens alder er op til 7 dage.
  • Brevet “C” betyder “spisestuer” – ældre end 7 dage og inden udløbsdatoen.

Med figurer, der markerer æg, er det meningsløst at forstå, fordi de kun betyder deres størrelse, hvilket er synligt for det blotte øje og uden nogen kodning.

Opskrifter af retter ved hjælp af kyllingæg