Πόσο όμορφο και νόστιμο! Ετοιμάστε μια σπιράλ πατάτας στο φούρνο με τα παιδιά και παρακαλώ όλη την οικογένεια με ένα υπέροχο πιάτο!

Τα συστατικά

Πατάτες – 3 τεμ.

Ξηρά σκόνη σκόρδου – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Μείγμα μπαχαρικών για πατάτες – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Ελαιόλαδο – 1 κουταλιά της σούπας.

Αλάτι – για γεύση

  • 98 kCal
  • 1 ώρα 5 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Από τη στιγμή που βρισκόμουν σε ένα εμπορικό κέντρο, είδα μια ειδική συσκευή για την κοπή πατάτας με μια σπείρα και ένα έτοιμο πιάτο – μια χοντρή πατάτα με μια σπείρα στο σουβλάκι. Δεν έψαξα τη συσκευή στα καταστήματα, αλλά πήρα την ιδέα και τώρα συχνά μαγειρεύω τέτοιες πατάτες στο σπίτι.

Οι πιο νόστιμες πατάτες για αυτή τη συνταγή αποδείχθηκε, όταν το παρασκευάζεται με την εγγονή του – τόσο μεγάλη χαρά που είχα όταν έχεις έτοιμο πατάτες και κάλεσε όλη την οικογένεια στο τραπέζι …

Έχω μερικές επιλογές για σπείρα μαγείρεμα πατάτα για σουβλάκια στο φούρνο: χρησιμοποιούν διαφορετικά μπαχαρικά, τυρί, φρυγανιά και πατάτες κάθε χρόνο με την οικογένεια μου ευτυχισμένη.

Προτείνω να φτιάχνετε πατάτες σε ελικοειδή φούρνο με τον πιο εύκολο τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο ελαιόλαδο, μπαχαρικά για πατάτες και αποξηραμένο σκόρδο.

Συστατικά για πατάτες σπιράλ σε σουβλάκια στο φούρνο

Παίρνουμε πατάτες για ένα πιάτο με το ρυθμό ενός κόνδυλου ανά άτομο. Προσπαθήστε να πάρετε πατάτες με ένα σχήμα και το ίδιο μέγεθος, έτσι ώστε όλοι οι κόνδυλοι να είναι έτοιμα ταυτόχρονα σίγουρα.

Ξεφλουδίστε την πατάτα μου κάτω από τρεχούμενο νερό και σκουπίστε την.

Πλένουμε τις πατάτες

Με ένα ξύλινο σουβλάκι, τρυπήστε τον κόνδυλο πατάτας στη μέση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

  עוף עם תפוחי אדמה בשמנת בתנור

Πατάτες με σχοινιά σε ένα σουβλάκι

Με το μαχαίρι, αρχίζουν να κόψει τις πατάτες από τη μία πλευρά, συστροφή πατάτας σε έναν κύκλο, σαν να μιμούνται το σπιράλ μαχαίρι, χωρίς μείωση του κύκλου πατάτας και ελαφρά μετατόπιση του μαχαιριού που τομές συνδέονται μεταξύ τους. Ήταν πιο δύσκολο να περιγραφεί αυτό από ό, τι πραγματικά είναι.

Κάνετε περικοπές στις πατάτες

Κρατάμε τις πατάτες με το χέρι μας και περιστρέφουμε λίγο το σουβλάκι ώστε να κινείται εύκολα μέσα στην πατάτα. Στη συνέχεια, διανείμετε προσεκτικά τη σπείρα πατάτας πάνω από το σουβλάκι. Το κάνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.

Μην ανησυχείτε αν η πρώτη πατάτα δεν θα αμέσως ή πλήρως ομοιόμορφη έλικα, η δεύτερη θα είναι η καλύτερη, και, στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε σπιράλ πατάτα απλά με τα μάτια μου κλειστά το όλο θέμα στην πράξη!

Κάνετε μια πατάτα από μια σπείρα

Καλύψτε το κάλυμμα με αλουμινόχαρτο. Κάθε πατάτα από το εξωτερικό και από το εσωτερικό λιπαίνεται με ελαιόλαδο με πινέλο σιλικόνης.

Λιπάνετε τις πατάτες με λάδι

Γεμίστε γενναιόδωρα τους κονδύλους πατάτας με σκόνη σκόρδου.

Ψεκάστε με το αποξηραμένο σκόρδο

Από την καρδιά παραδίδουμε τις πατάτες με μπαχαρικά για πατάτες. Έχω ένα μπαχαρικό – ήδη με αλάτι. Εάν δεν έχετε αλάτι, πασπαλίζετε τις πατάτες με αλάτι και σε αυτό το στάδιο.

Στέλνουμε το δίσκο ψησίματος με πατάτες σπιράλ σε σουβλάκια στο φούρνο, θερμαίνεται στους 190 βαθμούς C, για 50-60 λεπτά.

Πασπαλίστε με αλάτι

Πατάτες έτοιμα σερβίρονται στο τραπέζι με φρέσκα λαχανικά και αγαπημένες σάλτσες.

Μια φωτογραφία από μια σπείρα πατάτας σε σουβλάκια σε ένα φούρνο

Μπορείτε να αφαιρέσετε τις πατάτες από τα σουβλάκια και να το σερβίρετε μερίδες.

Πατάτες σπιράλ σε σουβλάκια στο φούρνο

Αλλά σε ένα σουβλάκι για να πάρετε μια τέτοια πατάτα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον, πρέπει να συμφωνήσετε!

Σπείρα συνταγής πατάτας σε σουβλάκια στο φούρνο