A legalkalmasabb recept a sertésbordából származó shish kebab számára. A grillezőnél a pikéteszka készül.

Az összetevők

Sertésszűz (hűtött) – 3 kg

Paradicsom (közepes) – 5 db.

Hagyma (nagy) – 2 fej

Ecetsav – 1,5 ts. + 50 ml vizet

Vagy majonéz – 50-70 g

Ízlés szerint a shish kebab fűszerezés

Só – ízlés szerint

  • 205 kCal
  • 6 óra

Főzés

Ne gondolkodj a mérlegelésre, de ma megtanítalak neked, hogy főzze a legcélszerűbb és ízletes shish kebabot a sertésbordából. Ideális esetben a klasszikus opció – a sertéshúsból készült shish kebab, amely a hasított test nyakrészéből készült. De ne siessen a kétségbeesésből, ha nem tudná felhalmozni a sertés nyakát. Meg tudom kérni a sertésborda “tulajdonosait”! Receptem szerint a shish kebab nem kevésbé méltó. Van egy barbecue vacsora? A vendégek minden bizonnyal értékelni fogják az Ön erőfeszítéseit.

Olvassa el figyelmesen, és ne hagyj semmit.

Hogy előkészítse a jobb sertés barbecue, továbbá a friss hús és a kívánatos otthon, szükség van a megfelelő hozzávalókat a pác. Az ideális választás – hagyma és paradicsom. Kis fűszereket is igényel – íz, só, majonéz vagy ecet.

Hozzávalók shish kebab sertésbordából

Jól hűtött sertésborda nagy darabokra vágva. Hajtsa be egy térfogat szerint megfelelő edénybe.

Vágd le a húst

Szeleteljük a bundát aromás kebab fűszerekkel, de ne sót. A sertést már a grillre öntjük.

Megszórjuk a sót és a fűszereket

Keverjük össze a húst a fűszerezés során. Előhűtött hagymák nagy darabokra vágva. Töltse ki a sertés darabokat hagymával.

Hagyja a hagymát

Vágjon friss paradicsomot két vagy három darabra, a zöldségek méretétől függően. Ne felejtsük el, hogy a paradicsomszeleteket a sertéshússal együtt a sütőbe kell nyomni. A paradicsomnak nem szabad túl puha és vékony, különben a forgóváz alatt a zsákmányban lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot egy tálba egy shish kebabgal és hagymával.

Tegye a paradicsomszeleteket

Segédanyagként egy shish kebab marinádé, almaecetecet, ecetsavat vagy majonézet használnak. Erős vágyak vagy hite szerint ezek az összetevők egyáltalán nem adhatók hozzá.

  Shish kebab sertésből grillen

Készítünk egy “forró” nyári kebabot, ezért még a majonézisben szeleteltem a bélszínt. Néha vesznek ecetsavat, vízzel hígítva az arány: 1 tk. sav + 50 ml víz 2 kg húsra.

Szezon majonézzel a jövő shish kebab.

Tegye a majonézt

Óvatosan, a paradicsom megsütéséig keverje a sertéshúst a pácban, és hagyja 6 óra hosszat hűvös helyen.

Pároljuk a húst

A pácolt csirkék palántái a paradicsomszeletekre váltakozva nyáron kerülnek. Jobb, ha húsból indulsz. És fejezze be a nyársat. Ha hagysz egy paradicsomot a szélén, akkor esély van arra, hogy elveszítse a grillben. A darabokat a szálak mentén kell ültetni, és elég szorosan egymáshoz.

Küldje a shish kebabokat a forró szénhez. Próbálja becsukni a süteményeket az összes grillhelyen. Ez megőrzi a szénből a hőt, és a hús olyan gyorsan elkészül, amennyit nem álmodna.

Csípős kebab sütéséhez

Amint az alsó része a barbecue borított egy könnyű héja, só kebab a tetején az első. Óvatosan fordítsa át a nyársakat és szezonra sóval. Ne féljen a sóval dolgozni. Sertés főzés során nem túl sok, de ha hozzáadjuk a sót, a pácolás, akárcsak lusta (néha túl, így a „bűn”), vagy tapasztalatlan szakács, és akkor túlzásba.

Szórjuk meg a sót

Főzzük a sertésbordából a sündisznóbabokat legfeljebb 5-10 percig, jó szénből. A szőrzet hője a legnépszerűbb módon ellenőrizhető – a tenyér közel áll a nyársakhoz. Ha a tenyér szenved, akkor a szenet használhatatlanná kell tenni, és fel kell tölteni a pirosságra. A tűz oltsa egy csipetnyi sót. Ne engedje a lángot vízzel vagy sörrel, mint sokan. Ebből kifolyólag a hús íze elvész, és a főzési idő megnő.

Fotó shish kebab sertésbordából

Shish kebab sertésbordából kész!

Lédús, illatos, varázslatos lágy húsunk volt, ami azt jelenti: a piknik sikeres volt! Egyél az örömért, de mérsékelten inni. Nem szükséges hinni a mesékben, hogy a vodka segít a hús shish kebab gyors emésztésében.

A sertésbordából származó shish kebab receptje