A legalkalmasabb recept a sertésbordából származó shish kebab számára. A grillezőnél a pikéteszka készül.

Az összetevők

Sertésszűz (hűtött) – 3 kg

Paradicsom (közepes) – 5 db.

Hagyma (nagy) – 2 fej

Ecetsav – 1,5 ts. + 50 ml vizet

Vagy majonéz – 50-70 g

Ízlés szerint a shish kebab fűszerezés

Só – ízlés szerint

  • 205 kCal
  • 6 óra

Főzés

Ne gondolkodj a mérlegelésre, de ma megtanítalak neked, hogy főzze a legcélszerűbb és ízletes shish kebabot a sertésbordából. Ideális esetben a klasszikus opció – a sertéshúsból készült shish kebab, amely a hasított test nyakrészéből készült. De ne siessen a kétségbeesésből, ha nem tudná felhalmozni a sertés nyakát. Meg tudom kérni a sertésborda “tulajdonosait”! Receptem szerint a shish kebab nem kevésbé méltó. Van egy barbecue vacsora? A vendégek minden bizonnyal értékelni fogják az Ön erőfeszítéseit.

Olvassa el figyelmesen, és ne hagyj semmit.

Hogy előkészítse a jobb sertés barbecue, továbbá a friss hús és a kívánatos otthon, szükség van a megfelelő hozzávalókat a pác. Az ideális választás – hagyma és paradicsom. Kis fűszereket is igényel – íz, só, majonéz vagy ecet.

Hozzávalók shish kebab sertésbordából

Jól hűtött sertésborda nagy darabokra vágva. Hajtsa be egy térfogat szerint megfelelő edénybe.

Vágd le a húst

Szeleteljük a bundát aromás kebab fűszerekkel, de ne sót. A sertést már a grillre öntjük.

Megszórjuk a sót és a fűszereket

Keverjük össze a húst a fűszerezés során. Előhűtött hagymák nagy darabokra vágva. Töltse ki a sertés darabokat hagymával.

Hagyja a hagymát

Vágjon friss paradicsomot két vagy három darabra, a zöldségek méretétől függően. Ne felejtsük el, hogy a paradicsomszeleteket a sertéshússal együtt a sütőbe kell nyomni. A paradicsomnak nem szabad túl puha és vékony, különben a forgóváz alatt a zsákmányban lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot egy tálba egy shish kebabgal és hagymával.

Tegye a paradicsomszeleteket

Segédanyagként egy shish kebab marinádé, almaecetecet, ecetsavat vagy majonézet használnak. Erős vágyak vagy hite szerint ezek az összetevők egyáltalán nem adhatók hozzá.

Készítünk egy “forró” nyári kebabot, ezért még a majonézisben szeleteltem a bélszínt. Néha vesznek ecetsavat, vízzel hígítva az arány: 1 tk. sav + 50 ml víz 2 kg húsra.

Szezon majonézzel a jövő shish kebab.

Tegye a majonézt

Óvatosan, a paradicsom megsütéséig keverje a sertéshúst a pácban, és hagyja 6 óra hosszat hűvös helyen.

Pároljuk a húst

A pácolt csirkék palántái a paradicsomszeletekre váltakozva nyáron kerülnek. Jobb, ha húsból indulsz. És fejezze be a nyársat. Ha hagysz egy paradicsomot a szélén, akkor esély van arra, hogy elveszítse a grillben. A darabokat a szálak mentén kell ültetni, és elég szorosan egymáshoz.

Küldje a shish kebabokat a forró szénhez. Próbálja becsukni a süteményeket az összes grillhelyen. Ez megőrzi a szénből a hőt, és a hús olyan gyorsan elkészül, amennyit nem álmodna.

Csípős kebab sütéséhez

Amint az alsó része a barbecue borított egy könnyű héja, só kebab a tetején az első. Óvatosan fordítsa át a nyársakat és szezonra sóval. Ne féljen a sóval dolgozni. Sertés főzés során nem túl sok, de ha hozzáadjuk a sót, a pácolás, akárcsak lusta (néha túl, így a „bűn”), vagy tapasztalatlan szakács, és akkor túlzásba.

Szórjuk meg a sót

Főzzük a sertésbordából a sündisznóbabokat legfeljebb 5-10 percig, jó szénből. A szőrzet hője a legnépszerűbb módon ellenőrizhető – a tenyér közel áll a nyársakhoz. Ha a tenyér szenved, akkor a szenet használhatatlanná kell tenni, és fel kell tölteni a pirosságra. A tűz oltsa egy csipetnyi sót. Ne engedje a lángot vízzel vagy sörrel, mint sokan. Ebből kifolyólag a hús íze elvész, és a főzési idő megnő.

Fotó shish kebab sertésbordából

Shish kebab sertésbordából kész!

Lédús, illatos, varázslatos lágy húsunk volt, ami azt jelenti: a piknik sikeres volt! Egyél az örömért, de mérsékelten inni. Nem szükséges hinni a mesékben, hogy a vodka segít a hús shish kebab gyors emésztésében.

A sertésbordából származó shish kebab receptje