Възможност за готвене ризото с замразен морски коктейл в мулти-марка.

Съставките

Морски дарове, замразени – 400 гр

Оризово дърво – 1 стъкло

Бульон – 2,5 чаши

Бяло сухо вино – 50 мл

Маслинено масло – 2 супени лъжици.

Масло – 1 супена лъжица.

Лук – 0,5 глави

Чесън – 2 карамфил

Сол – на вкус

  • 121 kCal
  • 35 мин.

Процес на готвене

Замразен морски коктейл обичам да готвя или само с ориз, или с ориз arborio – под формата на ризото. В коктейла обикновено – миди, скариди, калмари, пипала октопод и сепия. В списъка на съставките е посочено, че 400 г, но това е, когато те са в глазура глазура, и след размразяване, така че около 250 завъртания.

Като течност за готвене ризото можете да вземете само вода, но е по-добре да имате бульон. Той може да бъде гъби, зеленчуци, рибно бульон, а също и течността, образувана след приготвянето на морски дарове.

Дали да добавите пармезан и / или масло е въпрос на личен вкус, но и двете са много вкусни, по мое мнение …

В мултинарковия ризото е удобно да започнете готвенето в режим “пържене”, след което превключете към режима, в който готвите кашата или настроите температурата на 90-100 градуса с помощта на “многополюсен”. Сега мисля, че мултиварът е почти създаден за всички видове ризото опции.

За да приготвите ризото с морски дарове в мултифар, пригответе съставките, изброени в списъка за рецептата.

Съставки за ризото с морски дарове в многообразна форма

Изплакнете замръзването на лед от морските деликатеси.

Размразяване на морски дарове

Изсипете в купа с морски дарове 2,5 чаши вряла вода и оставете за 10 минути. Полученият бульон ще се използва за готвене на ризото.

  Ризото с тиква

Изсипете вряла вода

Налейте зехтина в купата на мултиварка, сложете нарязани или нарязани скилидки чесън. Задайте режима на пържене на 15-20 минути. Сварете чесъна и го почистете.

Сварете чесъна

В това ароматно масло поставете ситно нарязан лук и го запържете на светъл златист цвят, т.е. много кратко – леко и при разбъркване.

Смажете лука

След това трябва да излеете сухия ориз и да го запържете, докато цветът се промени.

Изсипете ориза

Оризът за 2-3 минути ще бъде бял и перлено и прозрачен около ръбовете.

Ориз ориз с лук

Първата течност, която се излива в ориза, е бяло вино. При непрекъснато разбъркване нека оризът arborio да се влива с вино.

Изсипете виното

По това време режимът “пържене” вече е изключен и ще е необходимо да включите “млякото” или 90-100 градуса за още 15-20 минути. След това, на порции от 3-4 сета, изсипете еднакви части от бульона. Всеки – след пълното усвояване на предишната.

Да излее бульон

Ориз ориз

С последната част от течността добавете асортимента от морски дарове и готвяйте ризото с морските дарове в multivark до готовност, т.е. периодично разбърквайте и не покривайте капака.

сложи морски дарове

Когато течността се абсорбира до желаната степен (оризът е мек външен и леко твърд вътре), добавете порция масло, изключете мултиварка и извадете купата ризото от него.

Поставете масло

Разбъркайте, сол на вкус и сервирайте ризото с морски дарове на масата.

Рецепта ризото с морски дарове в мулти-марка

Бон апетит!