Η συνταγή για ένα νόστιμο, ζουμερό στήθος κοτόπουλου για μισή ώρα. Φυσικά, είναι καλύτερο να τηγανίζουμε το κρέας στην αυλή στην σχάρα, αλλά το τηγάνι θα κάνει …

Τα συστατικά

Φιλέτο κοτόπουλου – 300 γραμ

Αλάτι – 0,5 κουτ.

Μπαχαρικά – 1/4 κουταλιού.

Φυτικά έλαια – 1 κουταλιά της σούπας.

  • 145 kCal
  • 40 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Όλοι γνωρίζουν ότι το στήθος κοτόπουλου χωρίς λίπος είναι συχνά ξηρό. Το στήθος κοτόπουλου στη σχάρα έχει γίνει για μένα μια ανακάλυψη, γιατί αποδεικνύεται απίστευτα ζουμερό. Η ιδανική επιλογή – να βγούμε έξω για να τηγανίζουμε το κρέας στην αυλή στην σχάρα. Λοιπόν, αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε το τηγάνι θα σας βοηθήσει. Ένας τέτοιος μαστός μπορεί να σερβιριστεί με ένα πλαστικό πιάτο ή λαχανικά και επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για τη σαλάτα, την πίτα και άλλα ψημένα προϊόντα.

Για να προετοιμάσετε ένα ζουμερό στήθος κοτόπουλου σε ένα τηγάνι στη σχάρα, πάρτε ολόκληρο μαστό ή έτοιμο φιλέτο χωρίς χόνδρο και οστά. Θα χρειαστείτε επίσης μια κουταλιά φυτικό έλαιο, καλύτερα από το ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε επίσης μπαχαρικά για κοτόπουλο ή λίγο πιπέρι. Μαρινάρετε τα φιλέτα καλύτερα στα καρυκεύματα, όπως ο τύπος του μαρινάδα γιαούρτι ή σάλτσα σόγιας κατά το μαγείρεμα θα στραγγίξει μέσα στο τηγάνι, μέσα στις αυλακώσεις, και καίγονται εκεί, παρέχοντας κοτόπουλο δυσάρεστη καυστική γεύση.

Πλύνετε, στεγνώστε και στη συνέχεια κόψτε το φιλέτο σε λεπτά στρώματα.

Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλου

Δεν είναι απαραίτητο να νικήσετε το φιλέτο, θα είναι έτοιμο τόσο γρήγορα. Ξύστε το με αλάτι, μπαχαρικά και αφήστε για 10-15 λεπτά, καλύπτονται με μια ταινία, έτσι ώστε να μην φθαρεί.

  كاليماري مقلي مع البصل والجزر

Κόψτε κοτόπουλο με μπαχαρικά

Πάρτε μια μαγειρική βούρτσα και λιπάνετε το τηγάνι με το ελαιόλαδο, θερμαίνετε το και τοποθετήστε τα κομμάτια φιλέτου. Σε μέτρια φωτιά, ψήστε για 5 λεπτά.

Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι

Γυρίστε προσεκτικά το φιλέτο στην άλλη πλευρά και τηγανίστε για 3-4 ακόμη λεπτά. Ελέγξτε το φιλέτο για ετοιμότητα – τρυπήστε με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι, ένα διαφανές γράσο πρέπει να ξεχωρίζει, αν είναι με μια ροζ χροιά, τότε το κρέας δεν είναι ακόμα έτοιμο. Τρίψτε το για ένα ή δύο λεπτά.

Για να τηγανίζετε φιλέτο κοτόπουλου

Το στήθος κοτόπουλου στη σχάρα μαγειρεμένο σε στήθος κοτόπουλου στη σχάρα είναι νόστιμο τόσο σε ζεστό (κρύο) όσο και σε κρύο. Βάλτε το σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με λαχανικά, προσθέστε χόρτα, ρίξτε σάλτσα. Θα φανεί πολύ εντυπωσιακό και ορεκτικό.

Φωτογραφία ενός στήθους κοτόπουλου σε μια σχάρα

Καλό φαγητό!

Συνταγή στήθους κοτόπουλου σε σχάρα