Ukusna svinjetina pečena u pivu u pećnici, s ukrasom ukiseljenog krastavca.

Sastojci

Vrata svinjskog mesa – 600 g

Svjetlo za pivo – 300 ml

Senf u grahu – 1,5 tbsp.

Češnjak – 7-8 zubi

Čile – okus

Timo suho – 1 tsp.

Talijanski bilje – 1 tsp.

Sok od limuna – 60 ml

Sol – 1 tsp.

Piper težine – 1/2 tsp.

Paprika – 1 tsp.

Kiselo krastavac – 2 kom.

Crveni luk – 1 kom.

Povrće ulje – 20 ml

Vinski ocat – 5 ml

Svježi kopra – 10 g

  • 152 kCal
  • 2 sata

Proces kuhanja

Danas imam vrlo ukusnu varijantu kuhanja mesa i sve nije uobičajeno – kuhamo meso u pivu u pećnici.

Pre-marinirati meso u laganom pivu, s brojnim začinima i začinima, nakon pečenja u rukavu – rezultat će biti nevjerojatno nježan i vrlo mirisan. Za jelo odaberite vrat s malim slojem masnoća. Ali na bočnom jelu predlažem da poslužite salatu krastavca i crvenog luka. Više nećemo trebati ništa, iako će marinada postati tako ukusna da ga možete jesti s lavash ili mantakash.

Da biste stavili svinjetinu u pivo u pećnici, uzmite navedene sastojke.

Sastojci za svinjetinu u pivu u pećnici

Češuljci od češnjaka odvajaju se iz ljuske, isperu pod hladnom vodom, osuše. Uz pomoć velikog noža slomimo svaki češanj češnjaka, svi zubi se šalju u duboku zdjelu, u kojoj će meso biti marinirano. Tamo smo također odrezali nekoliko tanjura iz čilija, količina se može povećati na vaš vlastiti ukus.

Izrežite paprike i češnjak

Ulijte u zdjelu odabrane začine – paprika, sol, papar, timijan, talijanski bilje. Također dodajte pravu količinu senfa u zrnu. Ako volite slatkastu hladovinu u jelima od mesa, žlica prirodnog meda savršeno će stati ovdje.

Stavite začine i senf

Zatim otvorite bocu piva, prelijte u zdjelu na druge sastojke marinade, dodajte sok od limuna, pomiješajte.

  Svinjetina s gljivama u umaku od vrhnja

Izlijte pivo

Komad vrata svinjetine se isprati i osušiti kuhinjskim ručnicima. Stavimo meso u zdjelu, trebamo ga napraviti tako da je meso potpuno pokriveno pivo i začina. Mi ostavljamo meso marinirati nekoliko sati, idealno – noću.

Stavite meso u marinadu

Nakon mariniranja, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, prenesite meso, zajedno s pivom i začinima, u rukav za pečenje. Hermetično brtvilo rukav. Šaljemo svinjetinu u pivo u pećnicu jedan sat, nakon rezanja pakiranja i smeđivanja komad mesa 10 minuta.

Stavite meso u vrećicu za pečenje

Za ukrašavanje poslužimo svjetlo salatu – ukiseljeni krastavci, nužno ukusni i jaki / hrskavi, izrezani u vrlo male kocke, na isti način kao i ljubičaste žarulje. Spojimo sastojke u jednu zdjelicu, dodamo sitno sjeckani svježi kopar.

Kombinirajte krastavce, luk i zelje

Ulijte ulje i malo octa, dodajte kapljicu papra, promiješajte i privremeno ostavite na stranu. Na stol poslužujemo pečeno meso s salatom od krastavaca.

Umiješajte salatu

Bon appetit!

Slika svinjetine u pivu u pećnici