Najcjenjeniji gulaš s gljivama u umaku od vrhnja je savršen za svečanu večeru i obiteljski obrok.

Sastojci

Svinjetina – 250 g

Gljive – 150 g

Luk – 1 kom.

Češnjak – 1 zub

Kiselo vrhnje 150 g

Brašno – 1 tbsp. l.

Biljno ulje – 2 tbsp. l.

Sol, papar – okus

Zelenilo – okus

  • 271 kCal
  • 50 min.

Proces kuhanja

Svinjetina s gljivama u umaku od vrhnjem je vrlo ukusna i lako se priprema jelo. Može se kuhati u pećnici i u tavi. Gljive će odgovarati i osušene i svježe, možete uzeti gljive ili šumske gljive. Sam po sebi, kombinacija mesa, luka i gljiva je vrlo ukusna, a ako se sve to kuha u umaku od vrhnjem za umake – to je još više ukusno i nježno.

Dakle, pripremiti meso s gljivama u umaku od vrhnjem pripremiti proizvode na popisu. Kiselo vrh uzeti najfinije, onda se neće smrzavati. Začinski okus začinio je vašim ukusom, ali samo mješavina paprike savršeno nadopunjuje ovo jelo, ne prekidajući okus gljiva i mesa.

Sastojci za svinjetinu s gljivama u umaku od vrhnja

Meso izrezati na male kocke i brzo pržiti na malu količinu biljnog ulja.

Pržite meso

U velikoj tavi, u kojoj ćemo kuhati, spremite nasjeckani luk sve dok ne postane prozirna.

Pržite luk

Ako gljive koje ste osušili – potopite ih u vodu, a zatim suho i izrezano. Svježe gljive isprane i izrezane na dovoljno velike, položite gljive na luk.

Stavite gljive na luk

Kuhajte luk s gljivama na visokoj vatri 5-7 minuta, lagano miješajući kako biste spriječili gubljenje gljiva. Zatim dodajte 1 žlicu. brašno bez valjka i brzo miješati.

Dodajte brašno

Stavit ćemo čašu vruće vode ili bujona, pomiješati ga, postaviti meso. Mi ćemo salivirati i papar za okus. Dodajte nasjeckani češnjak. Mi smo ga miješali.

Stavite meso i začine na gljive

Sada dodajte kiselo vrhnje i kuhajte na laganoj vatri 25-30 minuta, uzbudljivo. Ako je potrebno, dodajte još vruće vode ili juhu, namjestite količinu i gustoću umaka.

  Pileći s medom i senfom

Stavite kiselo vrhnje

Svinjetina s gljivama u umaku od vrhnjem je spremna. Poslužite uz omiljenu bočicu i salatu od povrća. Gljive su bile pripremljene, ali su ostale komadiće, meso u umaku od vrhnja kreme postalo je nježno!

Fotografija svinjetine s gljivama u umaku od vrhnjem

Dodajte svoje omiljene zelje i uživajte sa zadovoljstvom!

Svinjski recept s gljivama u umaku od vrhnja