Készítsen shawarma-ot darált hússal otthon, kényeztesse magát és szeretteit egy finom, eredeti és nagyon szívós snack-vel.

Az összetevők

Lavash – 2 db.

Darált sertéshús – 250 g

Paradicsomszósz – 4 evőkanál.

Kemény sajt – 170 g

Paradicsom – 1 db.

Friss zöld – 5-6 ág

Só – 1/5 ts

Fekete őrölt bors – 2 csipetnyi

Olaj sütéshez – 2 evőkanál.

  • 240 kCal
  • 1 óra

Főzés

Tetszik a gyorsétterem, ahogy tetszik? Majd biztos shaurma – a kedvenc harapnivalók listáján. És persze tudjátok, hogy a pita kenyérbe csomagolva nem mindig töltik be a töltelék megjelenését. A kimenet, mint mindig, ugyanaz – készítse elő a shawarma otthon, jó, mert ehhez nincs szükség különleges készségekre vagy adaptációkra. A termékek is megfizethetőek és mérsékeltek az árban.

Itt például a shawarma darált hússal. Ehhez csak hús vagy kész darált hús, paradicsom, zöld, sajt, pita kenyér és mártás szükséges.

Hozzávalók shawarma darált húsokhoz

A kemény sajt bármilyen lehet, jobban szeretem a sót. Megteheti azt saját belátása szerint, még fűszerekkel, akárcsak a vadász. Cserje le a sajtot egy kis vagy nagy méretben. Igen, tényleg vághatja le a sajtos csíkokat. Mossa meg a paradicsomot és szeletekre vágja.

Vágd le a paradicsomot, és rántold a sajtot

A sütéshez a töltelékhez természetesen szükség van a növényi olajra – akkor szűkösebb lesz. Ha úgy döntenek, hogy a “mágneses” mesterséget előkészítik – ez dicséretes, akkor nem fogsz csalódni, csak akkor, ha kicsit tovább tart. A receptben sült csirkehúst használnak, húsdarálóként csavarják, nagy hagymával együtt. Ezután hozzáadjuk a töltött sót, fekete borsot és csirke tojást. A darált húst finomra melegítsük, spatulával keverjük, 25 percig. Ha túl kövér, akkor tegye rá egy szalvétra – hagyja, hogy a felesleges olaj áztassa.

Próbálja meg a rágcsálnivalót

Helyezzen az asztalra egy kis pita kenyér lapot, bármilyen alakú lehet. A széleken egy kanál paradicsomos mártással tegye fel, majd tetejére – néhány kanál darált húst.

  Hűtött csirke zselatin nélkül

Saute és őrölt mártás

A földön feküdt 5-6 szelet paradicsom.

Tedd a paradicsomot

Megszórjuk reszelt sajttal.

Megszórjuk reszelt sajttal

Friss petrezselymet öblítsen ki a csap alatt, majd rázza fel a felesleges vizet, és törölközéssel szárítsa meg. Finoman vágja a zöldeket, és megszórja a töltés tetejét, az összeg önkényes. Kenje meg a tölteléket paradicsommártással.

Add petrezselymet

Szorosan zárja be a pita kenyér töltését, de vigyázzon, nehogy elszakítsa a pita kenyeret. Egy száraz serpenyőben vagy egy enyhén olajozott serpenyőben mindkét oldalán sütjük a shawarma-t. A Lavash ropogós lesz, és a sajt belekerül.

Sütjük a pita töltelékkel

Kész a Shaurma darált húsával. Egyre jobban szolgálja a meleg vagy meleg melegét – így a töltés lágyabb lesz.

Fénykép shawarma darált hús

Bon appetit!

Shawarma recept darált hússal