Recept za ukusnu la la carte tjesteninu s svinjskim mljevenjem u multivarijatu.

Sastojci

Krzno svinjsko meso – 250 g

Luk – 1 kom.

Mrkve – 0,5 kom.

Suncokretovo ulje – 30 ml

Makaroni iz tvrde sorte pšenice – 250 g

Voda 750 ml

Maslac – 30 g

Crni mljeveni papar – za okus

Sol – okus

  • 145 kCal
  • 25 min.

Proces kuhanja

Vrlo cool, kada je omiljeno obiteljsko jelo, koje se priprema gotovo za nekoliko minuta. U nama je makaroni s mesom, preciznije, s krilom. No, takve tjestenine, kao što su sigurne, mnoge: hostese – za brzinu i jednostavnost kuhanja i potrošače – za izvrstan okus i sitost. Ovog puta ćemo kuhati makarone s mljevenim mesom u multivarijatu, a to će vam se pokazati veliki obrok, kažem vam. Uz svježu sočan rajčicu takvu tjesteninu – samo lizati prstima!

Stoga, za pripremu tjestenine s nadjevom multivarka uzeti mljeveno meso, luk, mrkva, suncokretovo ulje, tjestenina od durum pšenice, voda, maslac, sol i crni papar.

Luk (male kockice) i mrkva (mali ribež), pržiti na maslacu na programu „vruće”, tako da povrće postaju umjereno porumeni. Dodajte nadev, upotrijebim svinju, počnete od svojih sklonosti.

Stavite punjenje u pečeni luk i mrkvu

U istom programu ( „Hot”) sada je Fry mljeveno povrće za par minuta, često i dalje miješajući, a zatim dodajte maslac, sol i papar. Nastavite pržiti još jednu minutu.

Dodajte maslac i začine

Sada dodajte sirovu tjesteninu u tavu. Tjestenina može biti bilo kojeg oblika, ali da oni moraju biti dobre kvalitete i durum pšenice, čak ni raspravljati, inače riskirate kraju dobiti nije makaroni s mljevenim mesom i tjestenine kašu!

Dodajte makarone

Pržite tjesteninu mljevenim mesom bez vode na minutu. Svaki makaroni trebaju biti prekriveni vrlo tankim slojem ulja, tako da se čine okrnuli, nemojte se držati u jednom kvržicu.

  Makaroni s rajčicom i sirom

Umiješajte meso s tjesteninom

Sada ulijte kipuću vodu u lonac. Voda je toliko potrebna da pokriva samo tjesteninu. Slane sve ovo, kao i obično, i zatvorite poklopac.

Ulijte u vodu

Kuhajte tjesteninu s mljevenim mesom na programu “Tjestenina” u vremenu koliko je naznačeno na ambalaži od tjestenine i još 5 minuta za multivar. Kuhala sam tjesteninu 10 minuta kao na pakiranju i još 5 minuta = samo 15 minuta. Na kraju imamo ovu vrstu ljepote.

Recept za tjesteninu s mljevenim mesom u multivarhu

Sve, pripremljeno u multivarijatnoj tjestenini s mljevenim mesom, može se poslužiti! 🙂

Fotografija makarona s mljevenim mesom u multivarhu

Bon appetit!