En simpel og billig opskrift på hjemmelavet basturma fra kyllingebryst er en fremragende kødforretter til sandwicher.

Ingredienserne

ingredienser:

Kyllingebryst – 600 g

Salt hav stort – 100 g

Sukker – 1 spsk.

Paprika 1,5 spsk.

Brændt peber – 1 tsk.

Timian er tør, jordet – 1 spsk.

  • 113 kCal
  • 30 min.

Madlavningsproces

At forberede en basturma fra et kyllingebryst i lang tid drømte, men tør ikke at forberede. Endelig kogt! Kødet viste sig duftende og delikat. Det mest interessante er, at smagen varierer meget afhængigt af tilberedningstiden. Forresten markerede jeg 30 minutter. Men modningen af ​​kød kommer fra forberedelsestidspunktet. Og det er 3, 5 og 10 dage – det hele afhænger af din smag. Hver dag tørrer kødet mere og mere. I starten er det stadig blødt, og så bliver det sværere hver dag, du skal skære tynde skiver med en meget skarp kniv.

Til fremstilling af basturma fra kyllingebryst derhjemme skal vi have produkter på listen. Jeg vil lave en lille nedbrydning. Krydderier vælger efter din smag, så senere kan du lide smagen af ​​basturma. Kød er godt gennemblødt i krydderier.

Ingredienser til basturma fra kyllingebryst derhjemme

Det er tilrådeligt at tage et stort bryst. Kød er renset fra skum og fedt.

Vask kyllingebrystet

Salt blandes med sukker og strøber dem rigeligt med kyllingebryst fra alle sider. Vi dækker med en film og sætter den i køleskabet i to dage.

Drys kød med salt og sukker

Fra tid til anden skal kødet fjernes og vendes til den anden side.

Ristekød med salt og sukker

Efter to dage bliver kødet taget ud og gennemblødt i 3 timer. Vand fra tid til anden ændrer vi, eller vi sætter fremtidens basturma under rindende vand.

  Courgettes in Korean with dill

Skyl kød fra salt

Så tag kødet ud af vandet og tør det forsigtigt af med et håndklæde. Sådan ser kødet på dette stadium. Det er betydeligt kondenseret.

Diskuter kød

Kød strødt på alle sider med krydderier, indpakket i gasbind. Mit råd: Hvis du laver mad, fordeles det i 2 dele. Så det bliver bedre at blive tør og derefter skære.

Ristekød med krydderier

Derefter syes gazen med tråde, laves en sløjfe, så den kan hænge til tørring.

Kød skal hænges i et udkast, på et sted hvor der ikke er sol, det er et must! Du kan på balkonen eller, hvis du arbejder godt hætte, så under det. Vi bor på første sal, så vores kød smagt i naboerne på balkonen, og jeg fotograferede det ikke i limbo. Så kogte derhjemme, kiggede en bryst kyllingebryst efter 5 dage. Det smagte som en tørret fisk.

Billede af basturma fra kyllingebryst derhjemme

Og så kødet kiggede efter 8 dage. Han fik ikke lov til at tørre ud mere. Kød ændret farve. Konsistens er blevet mere tæt. Med hvad man skal spise – med et glas vin eller med øl – bestemmer man.

Opskrift på basturma fra kyllingebryst derhjemme