En vidunderlig kød forretter til festlige bordet. Ifølge denne opskrift kan oksekød basturma koges hjemme.

Ingredienserne

Oksekød – 1 kg

Salt – 1 glas

Chaman:

Fenugreekpulver – 1/3 kop

Vand – 300 ml

Pebermalet varmt – efter smag

Paprika pulver – 2 pakker

Sort peber efter smag

Hvidløg – 8 dentikler

Salt – efter smag

  • 134 kcal

Madlavningsproces

Jeg foreslår at forberede en lækker armensk basturma. Dette er en god kødforretter til enhver festlig fest og ikke kun. Efter at have læst mange madlavningsopskrifter besluttede jeg at dvæle på denne mulighed. Den endelige version lykkedes alle hjemme. Det viser sig, at det var nødvendigt at tage 2 kg oksekød og ikke 1, fordi det flyver meget hurtigt.

Tag følgende produkter. Den oprindelige opskrift angiver mængden af ​​vand – 3 kopper. Jeg brugte 300 ml.

Ingredienser til armensk Basturma

Oksekød godt skylle, tør. Negle med en gaffel. Placer i en passende beholder og drys salt på begge sider. Send det til køleskabet i 2 dage.

Stænk saltkød

Efter denne tid, fjern fra køleskabet og hold i rindende vand i ca. 15-20 minutter. Derefter tørres med et papirhåndklæde. På dosochku læg kluden, sæt oksekød, dække anden halvdel af stoffet. Placer en tung belastning ovenpå. Forlad i denne position i 2 dage.

Sæt kødet i vandet

Derefter fra den ene kant, træk en tykk tråd og hæng i et ventileret rum i 3-4 dage ved stuetemperatur.

Bind et reb til kødet

To dage før tørringens slutning, forberede chamanen – det er en blanding til marinering. I varmt vand opløses den pulveriserede fenegreek. Rør godt, så der ikke er klumper. Blandingen skal være en konsistens af flydende creme. Send det til køleskabet for en dag.

  Snack kage lavet af ævle kager

Sæt fenegreek i vand

Derefter tilsættes sort jord peber, bitter peber, lidt salt og jord paprika for at gøre massen rød. Jeg tog omkring to pakker på 20 g.

Tilsæt krydderier

Tilsæt den gnidede hvidløg. Stir.

Sæt hvidløg

Tørret oksekød vaskes godt og sænkes ned i en beholder med chaman. Smør godt på alle sider. Send det til køleskabet i 8-10 dage. Jo mere oksekød vil marinere, jo mere lækre basturma. I marineringsperioden skal du regelmæssigt vende om og smøre alle steder.

Marinate Meat

Her er min basturma efter 10 dages marinering.

Syltet kød

Hæng det tørre i 3-4 dage. Hvis basturmaen til berøring er tør, så er alt klar. Du kan gemme det i køleskabet i meget lang tid, efter at du har pakket det i en film.

Tør kødet

Skær den armenske basturma med tynde plader og tjen til bordet.

Opskrift på armensk Basturma

Bon appetit!

Foto af armensk basturma