Салата с шишарки и крутони – вкусна, необичайна и оригинална поради крекери, както и хармонична комбинация от други съставки.

Съставките

Лук – 1 бр.

Яйца от пиле – 2 бр.

Шпрот – 100 гр

Сирене твърдо – 70 гр

Сухарики – 10-15 парчета.

Майонеза – 3 бр.

  • 288 kCal
  • 1 час

Процес на готвене

Опитвайки салата с цаца и крутони, цялото семейство беше приятно изненадано и дори беше взето решение да направи такава салата по-често. Той е много вкусен, необичаен и оригинален поради крекерите, както и хармонично съчетание на други съставки.

Както знаете, за да направите наистина вкусно ястие, трябва да използвате най-пресните и качествени продукти. Така че тук – не смазвайте шпакетите, разликата ще бъде недвусмислена.

За да се приготви салата с цаца и крутони, ще са ви необходими най-простите и достъпни съставки.

Състав за салата с цаца и крутони

На лука не дава горчивина, тя задължително трябва да бъде маринована (след изваждане на обвивката и фино нарязване). Най-лесният начин е да му дадете стръмна вряла вода. Като алтернатива можете да го смесвате със захар и оцет от масата, да сложите добре ръцете си и да ги оставите за 15 минути. Преди да добавите към салатата, лука трябва да се изплакне и да изсъхне.

Нарежете лука

Твърда решетка за сирене върху фина ренде – нещо като сирене няма никакво значение.

Настържете сиренето на ренде

Пилешките яйца се готвят “твърдо сварени”, след това се охлаждат в студена вода и се почистват, решетките на жълтъците и катеричките върху малка ренде, без да се отделят.

Олющете яйцата

Поставете цаца на дъното, подходяща за маруля. Най-добре е да ги замените предварително с вилица или фино нарязани с нож. Слоят от майонеза от цаца не трябва да се смазва.

  Салата с пиле, ананас, сирене и орехи на слоеве

Поставете слой от шишарки

Отгоре на шипчета се слагаше маринован лук, гладък. Също така няма нужда от мрежа за майонеза.

Поставете слой лук

Пилешките яйца се настъргват върху фина ренде, изравняват се слой върху лука и се покрива с майонеза. Можете също да комбинирате яйцата в купата с майонеза отделно, смесете и поставете получената паста върху лука.

Поставете слой яйца с майонеза

На фино ренде, решетка твърдото сирене, леже и го изравнете, прилагайте майонеза.

Поставете слой от сирене с майонеза

На върха на салатата лежаха крутони. Най-лесният начин да ги направите сами е да изрежете няколко парчета бял хляб и да ги изсушите, за да златни във фурната. Можете също така да купите готови бисквити със или без вкус. Украсете салата със свежи билки.

Снимка на салата с цаца и крутони

Нека варя за 30 минути и можете да сервирате. Салата с цаца и крутони има оригинален апетитен външен вид, така че е много полезно за празнична трапеза.

Рецепта за салата с цаца и крутони

Бон апетит!