Prekrasan i zadovoljavajući rižoto može se pripremiti za ručak ili večeru, potrošnju doslovno 40 minuta vremena.

Sastojci

Riža za rižoto – 120 g

Svinjetina – 300 g

Sol – 1,2 tsp.

Osušeni timijan – 1/5 tsp.

Ground šafran – 1/5 tsp.

Biljno ulje – 1 tbsp.

Luk – 1 kom.

Piletina – 350 ml

Češnjak – 1-2 češnja

  • 157 kcal
  • 30 min.
  • 10 min.

Proces kuhanja

Volim eksperimentirati s kuhinjama različitih nacionalnosti, a istodobno je započeo pravi maraton “risotto” u našoj obitelji. Pokušali smo puno mogućnosti, određujući sebe najuspješnije. Risotto s svinjetinom – samo s ovog popisa. Ništa vezano uz plov i rižu s svinjetinom nema, ako promatrate nekoliko nijansi o kuhanju rižota.

Prvo, ni od čega skraćivanje to ne bi trebalo ići: Rižoto dosljednost – gust i prateći, to jest, tekućina bi trebala biti dovoljna. Drugo, začini – zadana zemlja šafran rižoto dodaju, kao i sušene ili svježe majčine dušice. Možete staviti ružmarin, ali vrlo malo, inače njegov ukus će doći do izražaja.

Prvo morate pripremiti sve potrebne proizvode za kuhanje rižota s svinjetinom, nema previše.

Sastojci rižota s svinjetinom

Svinjetina može biti ohlađena ili odmrznuta smrznuta – po mogućnosti na sobnoj temperaturi ili na donjoj polici hladnjaka. Odrežite prekomjernu masnoću, film i izrežite svinjetinu u male kocke. Koristio sam previše masno meso.

Izreži meso

Luk se oguliti i izrezati u male kocke. Češnjak, oguliti i izrezati na ploče.

Izreži luk

Zagrijte biljno ulje u tavi ili otopite krišku kremu. Premjestite češnjak u tavu, pržite nekoliko minuta na laganoj vatri i izvadite iz tavu. U mirisnom ulju, stavite luk i pecite na niskoj toplini 3-4 minute, miješajući.

Pržite luk

Pričvrstite komade svinjetine u tavu i nastavite s pržiti zajedno s lukom 3-4 minute, uz miješanje. Vatra mora biti mala.

Stavite meso na luk

Nakon određenog vremena, kada je svinjetina zasušena, možete sipati u tavu i rižu. U idealnom slučaju, možete uzeti arborio, ali na našem području takvih čuda u popodnevnim satima s vatrom nećete naći, tako da bi učiniti s onim što nude lokalne supermarkete, naime konvencionalni dugog zrna riže. Stavite je u tavu.

Sipati rižu

Ulijte pola pileća juha u posudu, pomiješajte. Pokrijte i pustite da kuhate 5-7 minuta.

Sipati bujon

Nakon 5-7 minuta dio tekućine će se apsorbirati i riža će se progutati. Ulijte u tavu (ili špiljicu) preostali juha, dodajte sol, začine i ljekovito bilje. Umiješajte i pekujte pod zatvorenim poklopcem 15-20 minuta. Periodno, rižoto mora biti pomiješan, tada će to postati popularna kremasta konzistencija.

Dodajte začine

Za rižoto možete uzeti parmezan ili tvrdi sir. Trebao bi biti rešetan na finu gratet.

Sir odreske

2 minuta prije kuhanja ulijte sir u tavu i pomiješajte sve.

Recepti za rižoto s svinjetinom

Poslužite rižoto s mesom svježim ili vrućim, ukrašavajući prije posluživanja svježeg zelenila.

Fotografija rižota s svinjetinom

Bon appetit!

Rižoto s svinjetinom