Klassisk risotto er enkel i madlavning og utroligt velsmagende skål.

Ingredienserne

Ris – 200 g

Løg – 1 stk.

Parmesan – 50 g

Smør – 30 g

Olivenolie – 1 spsk.

Vin – 90 ml

Saffron – knivspids

Vand – 1 l

Svampe – 300 g

Laurelblad – 2 stk.

Salt – efter smag

Krydderier – efter smag

  • 79 kCal
  • 20 min.
  • 25 min.

Madlavningsproces

Risotto er den mest almindelige skål i Italien. Kernen i dens forberedelse ligger: runde, rig på stivelsesris, vin, bouillon og ost. Og hvis du ønsker det, kan du tilføje kylling, svampe, grøntsager eller fisk og skaldyr. Det er ikke svært at forberede en klassisk risotto, men du skal vide nogle punkter under forberedelse, så risen ikke kan koges som følge heraf.

Foto af en risotto

Forbered de nødvendige ingredienser til risotto.

Ingredienser til risotto

Det første skridt er at suge saffran i vin. Det skal placeres i et glas og blandes lidt, venstre indtil udseendet af en smuk, rig vinfarve.

Sæt safran i vin

Bouillon til madlavning risotto klassiske opskrift du kan bruge enten: kylling, grøntsager, kalvekød eller fisk, hvis du koge risotto med fisk og skaldyr. Jeg besluttede for mig selv, at jeg ville lave mad på champignon bouillon, da det har en meget rig smag, farve, og hurtigt forberedt. Til dette er det nødvendigt at skære tynde skiver svampe, lægge dem i en gryde og dæk med koldt vand. Til smag tilsæt krydderier, laurbærblade og send til ilden.

Skær svampe

Kog i langsomt kogende mad i 20-25 minutter.

Kog svampe

Derefter fjernes svampe, og bouillonen selv gennem en fin sigte.

Få svampe ud af vandet

Smag at hælde i salt. Under tilsætningen af ​​bouillon til ris skal det nødvendigvis være varmt, fordi kun en varm væske hjælper med at fjerne stivelse fra riskornet. Derfor holder vi den forberedte bouillon under låget i varme eller på en svag lav varme.

  Risotto ai funghi porcini

Tilsæt salt

Opvarm gryden, hæld i olivenolien og tilsæt en skefuld fløde. Efter et minut hældes finhakket løg. Løg er bedre at bruge løg eller salat, men ikke rødt, ellers vil der være en fuldstændig ubalance af farver. Periodisk omrøring, træk løg indtil blødt. Det er vigtigt, at det ikke ændrer farven.

Stek løgene op

Hæld i risen. Skyl ris for risotto er forbudt. Generelt er det nødvendigt at vælge risstivelsesrisiko for risotto, og ideel til dette betragtes som arborio, carnaroli og vialon nano. Kun disse sorter hjælper med at opnå den ønskede creme konsistens af denne skål.

Hæld ris

Fra dette øjeblik for at fuldføre fremstillingen af ​​risotto er det nødvendigt at blande sig, og hvis ikke er konstant, er det ofte fordi omrøringen ledsager adskillelse af stivelse og selv madlavning ris.

Steg ris med løg

Når al ris dips og absorberer olien, hæld i vinen, som allerede har opnået en rig farve og smag, der tidligere har spændt. Vinens syre balancerer stivelsesskålens smag.

Hæld vinen

Når alkoholen fordampes og risen absorberer al vinen, skal du begynde at tilsætte en varm svampesuppe, hver gang der omrøres, indtil væsken forsvinder fuldstændigt.

At hælde bouillon

Klassisk risotto koges i mere end 20 minutter. I slutningen af ​​madlavningen bør riskornet blive en al dente, hvilket betyder “på tænderne”.

Kog ris

På dette tidspunkt forlad risotto i 2-3 minutter i komplet hvile, og læg derefter kuber af koldt smør og drys rigeligt med revet parmesan.

Sæt osten

Rør, læg på en skål og send straks til bordet. De siger, at en person venter på en risotto, ikke en risotto.

Risotto Opskrift

Bon appetit. Kog med kærlighed.

Risotto (klassisk opskrift)

  Risotto med majs og ærter