Ribu u kiseloj vrhnji savršeni su ručak ili večera, koja će zadovoljiti ne samo odrasle, već i djecu!

Sastojci

Sazan – 2 kg

Luk – 1 kom.

Kiselo ulje – 150 ml

Topla voda – 100 ml

Sol – 1 tsp.

Brašno – 100-120 g

Povrće ulje – 150 ml

Crni papar na zemlji – okus

Osušeni češnjak – 0,5 tsp.

  • 80 kCal
  • 1 sat

Proces kuhanja

Pecite ribu u kiselim kremom vrlo lako, pogotovo ako imate pri ruci primjerak ribe. Imala sam sazan težak 2 kg – dobro, kako takav zgodan čovjek, a ne staviti s luk, češnjak i kiselo vrhnje?! Usput, čak i djeca mogu jesti ovo jelo s užitkom, iako ako češnjak nije svjež, ali osušen – okus je manje surovi i pikantni.

Možete kuhati ribu prema ovom receptu, osobito ukusne ribe u takvom umaku – samo se topi u ustima! Peciva riblja pulpa je sočna, s kremastim okusom i opipom začina.

Ako imate priliku kupiti veliku ribu, a nakon čišćenja i pranja, isjeckajte ga u odreske i zamrznite u zamrzivaču – dugo ćete biti naoružani ribljim proizvodom za takvo jelo!

Stoga, pripremite sve potrebne sastojke i započnite kuhati!

Sastojci za piršku ribu u kiseloj vrhnja

Ribe se moraju očistiti od ljestvice, unutrašnjosti, nakon toga i iznutra i izvana. Odrežite glavu, rep, peraje i položi ih vodoravno. Zatim izrezati u dijelove.

Izrežite ribu na komade

Svaka riba je slana i valjana u brašnu.

Roll ribu u brašnu

U tavi zagrijte biljno ulje i pržite riblje dijelove u njemu oko 15-20 minuta, postavljajući prvu kožu prema dolje, a zatim okrećući i pržite sa svih strana.

Pržite ribu u tavi

Otušiti ćemo žarulju iz ljuske, isprati ga i izrežiti u polu-prstenove. Stavili smo u tavao sve pržene komadiće i sipili luk na njemu. Također namočimo osušeni češnjak. Ako nije, upotrijebite svježi češnjak, čišćenje i pritijevanje u tavu na ribi.

Dodajte luk

Dodajte kiselo vrhnje, crni papar. Stavite 100 ml tople vode u tavu i ponovno stavite na peć, uključite minimalnu toplinu. Ostavite 20 minuta da ga ugasite. Ako želite, možete dodati bilo koji oprati i usitniti zelje.

Stavite kiselo vrhnje

Stavljamo pripremljenu ribu točno na jelo ili na tanjure, podnijet ćemo na stol. Brašna riba u kiseloj vrh je nevjerojatno ukusna i apsolutno ne zahtijeva umake, zavoje ili začine!

Recept za piršanu ribu u kiselom vrhnju

Ugodno za vas!

Fotografija pirjane ribe u kiseloj vrhnja