Herring – mnoge omiljene ribe, ali češće u slanoj inačici. Predlažem da pečem s krumpirom u pećnici, nije manje ukusno!

Sastojci

Herring – 2 kom.

Krumpir – 250 g

Biljno ulje – 2 tbsp.

Sol – okus

Paprika – za okus

Sok od limuna – 2 žlice.

Limene kriške – 7-8 komada.

  • 139 kCal
  • 1 sat

Proces kuhanja

Ranije sam pojela haringe samo u slanoj formi, najviše što niti tradicionalna opcija. No, na tržištu, počevši od svibnja, prodajemo svježu svinju Don, koja je uhvaćena u Donu. Mnogi ga kupuju i solju kod kuće, također je pržena i pečena. Zato sam odlučio pokušati shvatiti da je vrlo ukusna!

Pržena je vrlo ukusna s koparom, što je najvažnije, nemojte se žaliti, ali velikodušno ih pospite gotovo spremnim haringom još uvijek u tavi. U pečenom obliku, to je ne manje dobro, ja sam ga ispeći krumpirom, koju sam izrezala na komade i posipala travom. A kako mi se sviđa crvena kora, prije pečenja jedva lagano pržim, a onda ga dovedem do spremljenog u pećnici s krumpirom.

Kada počinje sezona Don Herring, kupit ću ga za buduću upotrebu i zamrznuti kako bi se mogla kuhati u bilo koje doba godine. Mislim da na isti način možete pripremiti i Atlantski haring, ako ga kupite svježe. U svakom slučaju, savjetujem vam da isprobate ovo jelo. Pečena haringa s krumpirom – jelo je jeftino pa možete često kuhati ako vam se sviđa riba.

Dakle, pripremimo krumpir, haringa i začine za jelo.

Sastojci za haring s krumpirom u pećnici

Budući da sam zamrznuo haringa, odmrzava ga, poslije čega mora biti izliven, ukloniti škrge, isprati pod tekućom vodom i osušiti. Ako postoji kavijar, također ga ostavljamo.

Očistite ribu

Herring i slani kavijar, papar. Također pospite isušenom timijanom, samo malo.

Sol i papar

Ribe od krumpira su oprane i izrezane na četiri komada. Kada su krumpiri mladi, može se kuhati s korom. Stavite krumpir u posudu za pečenje, sol, papar, posipajte timovinom i posipajte biljnim uljem. Pošaljite obrazac u pećnicu i ispeći krumpir do pola kuhane.

Stavite krumpir u oblik

Kao što sam rekao gore, prije pečenja, pržim ribu samo malo – sve dok se ne pojavi jedva zlatna kora – na grijanoj tavi s biljnim uljem. Također pečeni kavijar, pečenje nije potrebno, inače će postati pretrpana.

Pecite ribu

Zatim rezati limun u tanke kriške.

Nasjeckajte limun

U krumpir smo stavili polovice guske u obliku krumpira, a mi smo se širile iznad limova.

Stavite ribu i limun na krumpir

Pecimo haringa i krumpir u pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta dok riba i krumpiri nisu spremni.

Fotografija haringa s krumpirom u pećnici

S goveđem s krumpirom dobivamo iz pećnice i stavimo je na tanjur. Naša Donska herrings su manje veličine od atlantskog haringa, tako da sigurno uzimamo jednu ribu za jedno posluživanje. S toplom energijom poslužujemo na stolu, potrebno je svježe povrće! Bon appetit!

Recept za hering s krumpirom u pećnici