Ruddyov aromatski krumpir, nježan i sočan kokoš će biti zajamčena ukusna jela kako za večeru tako i za večeru.

Sastojci

Pileće – 1,5 kg

Za piletinu:

Suncokretovo ulje – 70 ml

Senf – 1 tsp.

Paprika u prahu – 1 čajna žličica

Rosemary – 1 tsp.

Osušeni češnjak – 1 tsp.

sol

Krumpir – 1 kg

Za krumpire:

Suncokretovo ulje – 50 ml

Kurkuma – 0,5 tsp.

Paprika – 1 tsp.

Temeljni korijander – 1 tsp.

Osušeni češnjak – 1 tsp.

sol

  • 179 kCal
  • 2 sata

Proces kuhanja

Krumpir se sigurno može pripisati najpopularnijem povrću, a koliko je ukusnih i raznovrsnih jela s njim možete kuhati, teško je računati. Posebna prednost daje se pečenom krumpiru u stilu zemlje s piletinom. Pripremljena je bez nepotrebnih gnjavaža i zamršenih kulinarskih procesa, a rezultat je uvijek izvrstan, rumeni aromatski krumpir, nježno i sočno pileće, nitko neće ostati ravnodušan.

Pripremite proizvode za kuhanje krumpira u stilu zemlje s piletinom u pećnici.

Sastojci za rustikalni krumpir s piletinom u pećnici

Počnimo s kokošom – trebat će marinirati. Da biste to učinili, pripremite potrebne začine za marinadu. U zdjelu, pomiješajte suhe češnjak, ružmarin, mljeveni paprika, senf, biljno ulje.

Kombinirajte senf i začini

Oprati piletinu, sušiti, protrljati solom, voljom i pažljivo namazati kuhanu marinadu izvana i iznutra. Dajte piletini marinirati barem tri sata, ili još bolje – ostavite ga u marinadi u hladnjaku dan ili dva, samo će bolje okusiti i u satu X početi kuhati.

Pomiješaj piletinu

Stavite marinirani piletinu u prikladnu posudu za jelo. Noge pilećeg vezane, krila omotana u foliju. Stavite u zagrijanu pećnicu i pokuąajte peći na 180 stupnjeva 1 sat i 40 minuta, ovaj put se izračunava za kokošu težinu od 1 kg 500 g, ali morate uzeti u obzir osobitosti svoje pećnice. Tijekom pečenja sipajte piletinu s sokom.

Zatvorite krilima folijom

Dok se piletina peče, operi, oguliti krumpir, rezati u četvrtine. Krumpir na sol, dodati začini, biljno ulje, dobro izmiješati.

Kombinirajte krumpir sa začinima, solom i maslacem

Ladicu ili pečenje za pečenje trebalo bi prekriti papir za kuhanje tako da papir ostaje rezerviran za omatanje. Na papiru stavite pripremljeni krumpir, ravnomjerno ga rasporedite, obložite papirom, kao da ga pečete u omotnici.

Pokrijte krumpir papir za pečenje

Stavite pečeni krumpir u pećnicu. Nakon 20 minuta, razmotajte papir i nastavite s pečenje dok ne budete spremni na još 20-25 minuta.

Pecite krumpir u pećnici

Pečeni krumpir u stilu zemlje s pripremljenim piletinom.

Rustikalni krumpir s piletinom u pećnici

Pa, vrlo ukusno!

Fotografija krumpira u stilu zemlje s piletinom u pećnici

Uživajte!

Recept za krumpir u stilu zemlje s piletinom u pećnici