Vrijeme je kratko i večera nije spremna? Prženi krumpir s jajima da vam pomogne. Ovo je brza, jednostavna, ukusna i zadovoljavajuća jela za cijelu obitelj!

Sastojci

Krumpir – 500 g

Luk – 1 kom.

Češnjak – 2 češnja

Jaja – 3 komada.

Suncokretovo ulje – 6 žlica.

Sol, papar, začini – okus

  • 180 kcal
  • 45 min.

Proces kuhanja

Pržena krumpir s jaja je simbioza dviju omiljenih jela: pržena krumpir i pržena jaja. Neka to ne bude prikladna za blagdan stol, ali kao domaća večera za veliku i gladnu obitelj će služiti veliku! Za manje od sat vremena na stolu ćete imati hranjivu, hranjivu i punu jelo! Jedini negativan za mene jest sadržaj masnoća i sadržaj kalorija gotovih krumpira: ma koliko je ukusno, a često je nepoželjno jesti. Ali jednom ćete se moći opustiti i obitelj i kuhati ukusno pržene krumpire s jajima u tavi!

Moj recept se izračunava na 3 standardna dijela bez aditiva. Da biste to učinili, potrebna nam je oko 500 grama krumpira, jedna srednja glavica luka, nekoliko češnja češnjaka (vođeni svoj ukus), kao i jaja, biljno ulje za prženje, sol, papar, začini i … dobro raspoloženje!

Sastojci za prženi krumpir s jaja na tavi

Krumpir je izrezao u gustu krišku.

Izreži krumpir

Solim, papar i dodajte začinima okusom. Koristio sam univerzalni začin za sva jela. Također dobro za ovo jelo je poseban začin za krumpir.

Pospite solju i paprom

Dodajte nekoliko žlica biljnog ulja i pomiješajte komadiće krumpira sa začinima ručno.

Izlijte ulje

Širimo krumpir na tavu grijane s ostatkom biljnog ulja. Pržite ispod poklopca kako biste dobili mekane kriške. Ako želite dobiti prženu suhu koru krumpira – pržiti bez poklopca.

Stavite krumpir u tavu

Luk je izrezao na pola prstena.

Izreži luk

Širite se krumpira i pomiješajte. Često, ne vrijedi miješati krumpir, tako da se ne raspada i pretvori u pire krumpir. Povremeno gledajte u posudu i pobrinite se da povrće ne izgara.

  Krumpir s lukom u pećnici

Stavite luk i krumpir

Dobro odresite češnjak i stavite ga u krumpir s lukom.

Izreži češnjak

Pržite povrće dok ne završite. Općenito, u prosjeku će trajati 20-25 minuta. Nakon toga, u sadržaju tava, napraviti male rupe.

Za pržiti krumpir s lukom

I vozimo se u jajašcima. Ako su jaja dovoljno velika, možete se zaustaviti na 2 komada. Odlučio sam tijekom kuhanja da nisam dovoljno za dvoje, a ja sam vozio trećinu. Glavna stvar je da je sve povrće u tavi povezano s masom jaja.

Vozite jaja

Zatvorite tavu s prženim krumpirom i poklopcem za jaje i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta, sve dok jaja budu spremna.

Za prženje krumpira s jajima

Službenu posudu poslužujemo za stolom, ukrašavajući svježe bilje. Prženi krumpirići s jaja postat će izvrsna bočna jela i potpuno nezavisno jelo!

Prženi krumpir s jaje u tavi

Ovo jelo je vrlo srdačno i ludo ukusno! Pripremite se i uvjerite se!

Fotografija prženog krumpira s jajima u tavi

Bon appetit! :))

Recept za prženi krumpir s jajima u tavi