A torta fagyasztott bogyókból (málna) készült pelyhekből készül, de frissen még finomabb lesz!

Az összetevők

Élesztő nélküli sütemények – 500 g

Fagyasztott bogyós gyümölcsök – 400 g

Tojás – 1 db.

Cukor – 90 g

A burgonyakeményítő 1-2 evőkanál. + 0,5 ts (szórással)

  • 163 kcal
  • 1 óra

Főzés

Az illatos és lédús torta bogyókkal egy újabb alkalom arra, hogy kedves vendégeit egy ízletes desszertre kelti. Végül is, a bogyós gyümölcsöket nemcsak az érlelési időszakban, hanem az év más időszakaiban is süthetik, fagyasztott bogyókat használva.

Bogyók a pite számára, amit tehetsz. Használhat egy bizonyos bogyót, vagy keverhet különböző bogyókat.

A torta tészta alkalmas élesztőre, rövid kenyérre vagy puffra. A torta nyitva áll, és a torta tetejét egy gyönyörű tésztafüvelettel díszítheti.

Javaslom egy receptet a fagyasztott bogyókból készült süteményből készült tortához. Készítek egy tortát fagyasztott málnával.

Mielőtt a szükséges termékek.

Hozzávalók a bogyós tésztafélékhez

A puffasztalt és a bogyókat előzetesen kiolvasztják.

A bogyókat kis mennyiségű cukorral megszórjuk, és 15-20 percig állni hagyjuk a fölöslevet. Ehhez egy szemcséket használhat.

Töltsük meg a bogyókat cukorral

Az egyik réteg tésztát egy irányban forgatják, egy kicsit többet, mint a forma méretét. A formám átmérője 22 cm, a penész alját pedig sütőpapírral helyezzük el, és ráhelyezzük a hengerelt tésztát. Az oldalakat alkotjuk, és levágjuk a tésztát.

Tegye a tésztát a formára

Nem titok, hogy gyakran egy bogyós tészta nem működik, mert a sütés folyamán a torta alja nedves a bogyókból. Hogyan kerülhető el ez? Egyes háziasszonyok a tojásfehérjét zsírozzák a tészta alsó rétegével, mások a tésztaréteget kevés keményítővel vagy zúzott anyával szórják.

Megöltem az alsó réteget 0,5 ts. keményítő. Megszórjuk a bogyókat keményítővel (1-2 evőkanál) és finoman keverjük össze. Ha a bogyók savanyultak, akkor adjunk hozzá cukrot a keményítőhöz, de ne túldozzuk fel, mivel nagy mennyiségű cukor okozza a leválasztást.

Megszórjuk a bogyókat keményítővel

A bogyós gyümölcsöt a tésztával a szerszámba terítjük.

Tegye a bogyókat a tésztára

A tészta második rétegét, amely nem gördül, csíkokra vághatsz és díszítheted a torta tetejét, vagy használhatod, mint én, egy görgőt a képzett tészta vágásához.

Roll a tésztát egy hullámos gördülő tű

A bogyók tetején átterjedt a tészta második rétege. Az extra tésztát vágják. A tészta darabjából kivágtam a csíkokat, és a tortán szélére raktam. Kenje meg a pite felületét egy megvert tojással. A sütő közepén lévő bogyókból sütjük meg a süteményt, 200 fokos előmelegítéssel, 20-30 percig. A torta elpirul.

Cover bogyók tésztával

A bogyós gyümölcsös pörkölt szelet készen áll. Hűtsük le és tegyük az edénybe. Ha meg kívánja édesíteni a torta, szórja meg cukorporral.

Puff tészta bogyókkal

Bon appetit!

A bogyós tészta borsó receptje

Fotó szalvéta tészta bogyókkal