Meso od zečeva se smatra niskom masnoćom i prehrambenim proizvodom, a jelo kuhano u foliji u pećnici pokazuje se posebno osjetljivo.

Sastojci

Konj (trup) – 1 kom.

Luk – 2 kom.

Mrkva – 1 kom.

Češnjak – 4 zubne čaše

Celer – 1 stabljika

Sok od limuna – 2 žlice.

Biljno ulje – 3 tbsp.

Piti vode – 2 tbsp.

Sol – okus

Crni papar – na okus

Krumpir – izborno

  • 130 kCal
  • 2 sata

Proces kuhanja

U ovom receptu predlažem dvije mogućnosti kuhanja kunića. Prva opcija je zapravo zec u foliji, a druga je punina: zec s krumpirom pecenim u foliji.

Pecite zeca u foliji u pećnici može biti u potpunosti, ali za praktičnost sam podijelio trupla odmah u dijelove.

Sastojci za kunić pečenog u foliji u pećnici

Da bi zečje meso bilo više okusa, predlažem prvo meso mesa. Da biste to učinili, stavite 4 češnjaka, jedan luk (četkani i izrezani u komade) u posudu za miješanje, sok od limuna, 2 žlice. biljno ulje, koliko pića, sol i papar okus.

Spojite luk s češnjakom

Svi se mljeti u stanju žvakanja. Dobivena marinada je presvučena mesom, prekrivena filmom i ostavljena 2 sata u hladnjaku.

Marinirati meso

Prvi izvedbi dobivanje peku u folije obliku u kunića peći pod sloj folije (folije izvodi s razlikom) na dnu kalupa za širenje sjeckani mrkva komade 1/2, 1/2 i luk celer, dodati malo biljno ulje (1/2 v iL).. Na jastuku povrća položili smo komade kunića i sve smo obložili folijom. Na dnu forme (ispod folije) ulijte malo vode. Tako je meso, pečeno, natopljeno okusom i aromom iz biljnog jastuka.

Za drugu varijantu dno posude za pečenje podmazuje se s 1/2 žličicom. biljno ulje, položite oguljeni sirovi krumpir, izrezani u polovice, a zatim sitno sjeckani mrkvu i luk (1/2 kom.). Povrće začinjeno okusom, na vrhu širimo komade kunića i oblik je zategnut folijom. U ovoj verziji, meso, pečenje, prožimati krumpir s sokovima. Bit će vrlo ukusno!

Stavite meso na povrće

Obje inačice posude su pečene u zagrijanoj pećnici (temperatura je 205-215 stupnjeva) oko 1,5 sati ili dok ne bude spremna.

Recept za kunić pečen u foliji u pećnici

Poslužimo jelo u vrućem obliku, prskajući sa svojim omiljenim zelenilom.

Fotografija zečjeg peciva u foliji u pećnici

Bon appetit!