Recept za ukusnu, sočan pileća prsa pola sata. Naravno, bolje je pržiti meso u dvorištu na rešetku, ali tavi za roštilj će učiniti …

Sastojci

Pileći filet – 300 g

Sol – 0,5 tsp.

Začini – 1/4 tsp.

Biljno ulje – 1 tbsp.

  • 145 kCal
  • 40 min.

Proces kuhanja

Svi znaju da je pileća prsa bez masnoće često suha. Pileća prsa na roštilju postala su za mene otkriće, jer se ispostavlja nevjerojatno sočno. Idealna opcija – da izađe na pržiti meso u dvorištu na rešetki. Pa, ako to nije moguće, onda će vam grill tava pomoći. Takvu dojku se može poslužiti s popratnim jelom ili povrćem, a također se koristi kao sastojak za salatu, pite i ostale pečene proizvode.

Za pripremu sočne pileće prsa na tavi s roštilja, uzmite cijelu dojku ili pripremu fileta bez hrskavice i kostiju. Također ćete trebati žlicu biljnog ulja, bolje od maslinovog ulja. Također koristite začine za piletinu ili samo mljeveni papar. Marinirajte filete bolje u začinima, kao vrsta marinada od jogurta ili sojinog umaka za vrijeme kuhanja će se odvoditi u posudu, u utore, a spaljena, opskrbu pileća neugodan okus gori.

Isprati, osušiti, a zatim rezati filet u tanke slojeve.

Odrezati piletinu

Nije potrebno pobijediti filet, on će biti spreman tako brzo. Zgrabite je solom, začinima i ostavite 10-15 minuta, prekrivena filmom, kako ne biste postali istrošeni.

Odrežite piletinu s začinima

Uzmite gurmanski četkom i masirirajte tavu s maslinovim uljem, zagrijte ga i postavite komade fileta. Na srednje topline, roštiljanje 5 minuta.

Stavite piletinu u tavu

Pažljivo zavrtite filet s druge strane i pržite za još 3-4 minuta. Provjerite filete na volju – Pierce s nožem ili vilicom, treba stajati jasan mast, ako je to s ružičast preljev, tako da je meso još nije spremna. Pržite još jednu minutu ili dvije.

  Pileća prsa s narančama

Za prženje fileta

Pileća prsa s roštilja kuhana na pileći prsa sa grilom ukusna su i vruća (topla) i hladnoća. Stavite je na zdjelu, ukrasite povrćem, dodajte zelje, ulijte umak. Izgledat će vrlo impresivno i ukusno.

Fotografija pileće prsa u roštilju

Bon appetit!

Pileći recept u roštilju