Kuhano u pećnici, piletina sa sirom je nevjerojatno ukusna jela, koja ni vaša obitelj niti vaši prijatelji neće odbiti.

Sastojci

Pileći filet (dojka) – 1 kom.

Mozzarella sir – 1 kom.

Tvrdi sir – 50 g

Kopar – 0,5 pramenova

Sol na okus

Prizemlje crni papar na okus

  • 165 kCal
  • 30 min.

Proces kuhanja

Pečena piletina u pećnici s sirom je jednostavna i osnovna jela koja se priprema za vlastiti ukus. Neki dodaju kiselo vrhnje, kefir, ryazhenku, pa čak i jogurt prilikom pečenja, tako da filet nije suh, a drugi vole masne ispune – maslac s zelenilom, male komadiće slada i začina, itd. Činjenica da filet od pečenog sira znači da se ovaj mliječni proizvod može i ne samo da mora biti skriven unutar pilećeg fileta, već da se i na njoj poškropi. Za takvu buržujsku verziju trebat će vam dvije vrste sira: tvrde i mekane, na primjer Mozzarella.

Dakle, pripremite pileća prsa sa sirom u pećnici …

Sastojci za piletinu (dojke) u pećnici s sirom

Pileći filet je ispran, sušen papirnatim ručnikom i izrezan vodoravno, otkrivajući kao knjigu. Pazite da ne oštetite proizvod, inače će se cijelo punjenje iz njega izlijati.

Urezujte rez u mesu

Mi smo rezati mozzarelle loptice u krugovima i staviti ih u džep piletina filet. Nećemo pržiti jelo, jer je ovaj soljak sadrži sol u njemu, ali bit će potrebno da ga gazimo! Isprati ćemo i isjeckati zelje od kopra, stajati na vrhu Mozzarelle.

Stavite sir i zelje u meso

Fiksiramo rezni filet čačkalicama i postavimo u foliju. Ako nema čačkalica, možete jednostavno šivati ​​rez sa iglom s bijelom nitom. Presavijte foliju i stavite pileći file sa sirom u pećnici na 220 ° C 20 minuta.

Popravite rubove mesa čačkalicom

U ovom trenutku, mi ćemo rešetkati tvrdi sir na malom gratet. Nakon 20 minuta nakon početka pečenja, otvorit ćemo foliju, postaviti ribani sir na vrh i peciti još 5-10 minuta dok se sloj sira ne otapa.

  Pileća prsa punjena gljivama

Pospite sirom

Izvadite vruće jelo iz pećnice i stavite je na ploču.

Pecite meso u pećnici

Izvadite čačkalice ili niti i pažljivo ih izrezujte priborom za jelo kako ne biste spali ruke. Otvoriti ćemo u vrućem stanju, tako da mekani sir iz unutrašnjosti lagano propušta i rasteže.

Slika pilećeg fileta (dojke) u pećnici s sirom

Ugodno za vas!