Pečena govedina u pećnici – jedan od klasičnih i testiranih stoljećima recepata za ovaj jelo za lijen i zauzet.

Sastojci

Govedina – 1800 g

Masnoća – 2 tbsp.

Sol krupnokristallicheskaya – 2 tbsp.

Pepper – okus

  • 202 kCal
  • 2 sata 20 minuta.

Proces kuhanja

Ovaj recept pokazuje kako pripremiti pečenu govedinu od govedine u pećnici. To znači korištenje pećnice i samo pećnicu, i ništa osim peći. Bez prženja u tavi bez ikakvih dodatnih losiona, kao u pripremi u tehnici izgleda. Pećnica, ploča za pečenje i metalni roštilj su sve što nam je potrebno. Općenito, ovo je recept za lijen ili jako zauzet, koji nemaju vremena stajati kraj štednjaka. Ako vaša pećnica ima vremena, sve što vam je potrebno je da zagrije peć na željenu temperaturu, stavite meso u pećnicu i postavite timer u pravo vrijeme. Ako timer nije – dobro, tada morate isključiti pećnicu nakon tog vremena (ne tako dugo), to je sve. tj ovaj pečeni govedina u pećnici priprema se upotrebom jednog temperaturnog režima, a ne promjenom koraka (takvi recepti također se događaju).

Budući da sam vruća ljubiteljica pečene govedine, mislim da ima smisla objasniti zašto se povremeno pribjegam drugim tehnikama. To mora biti učinjeno, prvo, kada su komadići mesa preveliki – jednostavno nemam konzerve i pakete za 2 kilograma govedine. Drugo, tradicionalna pečena govedina u pećnici lakše je uraditi, s tim se ne možete raspravljati.

Zanemarite staru tehnologiju kuhanja pečene govedine – što god se može reći, ispada da je manje slatko i juicijalno od su vrste. Tko je spreman ili prisiljen prihvatiti ovo, predlažem da upotrijebim ovaj recept.

Njegova važna značajka – radi samo kad je veličina komada mesa veća od 1 kg. Mali komadi su toliko sušeni.

  Chanakhi od govedine u loncima

Sastojci za pečenu govedinu od govedine u pećnici

Ako vaš komad mesa ima vanjski bijeli film (zglobna vrećica), mora se pažljivo ukloniti s cjelokupne površine. Koristim tzv. “Lažno filet” iz škapule, ovaj komad ima vezivno tkivo u sredini, pa je bolje jesti hladno. Klasični rezanac od goveđeg mesa pripravljen prema ovom receptu je besprijekoran i vruć.

Operite meso

Pećnica se zagrijava do 240-250 ° C (ovisno o vrsti prženja).

Pokrili smo cijelu površinu mesa s masnoćom (bilo koja od vatrenih životinjskih masti, vrhnja ili kokosovog ulja). Pospite s velikom kristalnom soli i paprom. Masnoće – žlicu po kilogramu težine mesa, velike zrnate soli – također, papar – po okusu.

Pospite solom

Meso stavite u pećnicu na prosječnu razinu na metalnom roštilju iznad ladice za pečenje. Pecimo pečeno meso u peći s cirkulacijom zraka pri temperaturi od 240-250 stupnjeva po brzini od 1 minute na 100 grama težine mesa. tj Imam komad od 1800 g, treba ga peći 18 minuta. Ako želite više krvavog mesa od mene, onda smo napravili temperaturu od 240 stupnjeva, imala sam 250. Nakon kraja ovog puta NE OTVORITE Užiljak 2 sata. Nemojte nikad otvoriti, naše meso još nije spremno, dolazi na preostalu toplinu peći. Zato je potrebno.

Pecite meso u pećnici

Ako ste nakon ovog vremena jeli jesti roštilj, vruće, ali već ste ohladili, a zatim zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i ostavite pečenu govedinu 10 minuta, a zatim pustite da ostane izvan peći 15 minuta. Komad prije toga ne može se izrezati. Ali taj je postupak potreban samo za pećnice slabe toplinske izolacije, najmodernije ne griješe, u njima meso treba imati samo temperaturu prikladnu za posluživanje. Za pečenje pečene govedine hladno nakon dva sata hlađenja u pećnici, morate ga ukloniti i ostaviti da se najprije ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga staviti u hladnjak.

  Pileći kupus s krumpirom i mesom

Recept za pečenu govedinu od govedine u pećnici

Bon appetit!

Pečena govedina u pećnici