Herkullinen, kirkas, mehukas resepti uunissa paistettua karitsaa, perunaa, tomaattia, kesäkurpitsaa ja porkkanaa.

Ainesosat

Kampasarja – 1 kpl.

Perunat – 600 g

Porkkanat – 300 g

Sydän – 1 kpl.

Kirsikkatomaattia – 10 kpl.

Timjami – 3 oksaa

Kuivaa italialaista yrttiä – 1 tl.

Korianteria pavut – 0,5 tl.

Kasvisöljy – 1 tl.

Suola – maku.

  • 120 kCal
  • 1 h. 30 min.

Ruoanvalmistusprosessi

Ei ole mikään salaisuus, että arabimaiden ruokaa on runsaasti ruokalajina. Erityisen suosittu, kuuluisa ja varsinkin juhlava on lampaan jalka, uunissa paistettuna, jota tarjoillaan vihannesten kanssa. Ajattelin, että tämä on uskomattoman vaikeaa, mutta käytännössä osoittautui, ettei se tapahtuisi. Teille kaiken on tehty uunilla, ja sinun tehtäväsi on vain laittaa kaikki leivontalaitteeseen, lisätä mausteita ja vihanneksia oikeaan aikaan.

Lampaan jalka uunissa

Vihannekset sopivat kaikkiin, joita sinulla on käytettävissä. Olen erityisesti ostanut kaikki vihannekset markkinoilta nuorilla, pienillä kooilla: porkkanoilla, nuorilla perunoilla ja kirsikkatomaateilla. Lautasen näyttää hyvältä, jos lihan ympärillä ei ole leikattu, vaan kokonainen. Mutta tämä ei ole välttämätöntä. Voit lisätä kukkakaalia, munakoisoa, hienonnettua sipulia, paprikaa.

Ainekset karitsan jalalle uunissa

Leikkaa jalka useissa paikoissa, joten on helpompaa jakaa se osiksi. Suolaa, rasvaa kasvisöljyllä ja pudota leivinpaperille. Mitä mausteita tarvitaan? Suosittelen vahvasti timjamia, sekoita kuivattuja yrttejä ja korianteria pavuissa. Voit maistaa pippuria. Laita lasillinen vettä pannulle lihaan. Peitä liha kalvolla ja laita uuni leivontaan.

Karitsan mausteita

Uuni peitetään uunissa noin tunnin ajan 200 asteen lämpötilassa. Poista sitten folio.

Paistettu lampaanliha

Aseta valmistetut kasvikset lihan viereen. Koska olen vihanneksia kaikki nuoret, minä vain pestiin ja leikattiin vain porkkanan pohja. Kesäkurpitsaa leikataan viipaleiksi.

Karitsan jalka paistetaan vihannesten kanssa

Kaada vihannekset rasvasta pannusta, lisää suolaa maistelemaan ja laita uuniin kokonaan yhteen vielä 25 minuuttia. Tänä aikana vihannekset keitetään ja liha muuttuu ruskeaksi.

  Naudanliha Stroganoff naudanlihasta

Kuva lampaan jalasta uunissa

Lautanen on aina kuuma, koska lampaanliha on mahdotonta.

Karitsan lampaanliha

Jakaa jalka paloiksi ja tarjoa sitä pöydälle. Kerroin, että se on uskomattoman yksinkertaista.

Resepti lampaita varten uunissa

Bon appetit!