Ένας απλός τρόπος αλάτισης ψαριών, κατάλληλος για λιπαρά και άλλα είδη ψαριών, κομμένα σε μπριζόλες ή μεγάλα κομμάτια.

Τα συστατικά

Λιπαρά ψάρια – 200-250 g

Αλάτι – 2-2,5 tsp

ή ένα χοντρό αλάτι – 1,5-2 κουταλάκια.

Ζάχαρη κατά βούληση – 0,5 κουτ.

Χυμός λεμονιού, κονιάκ ή βότκα – 1 κουταλιά της σούπας.

  • 128 kCal
  • 10 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Για σνακ και σαλάτες, μου αρέσει να αλάγομαι τα ψάρια. Ι αγοράσει ένα κομμάτι της μπριζόλα ή ένα σχετικά μεγάλο ψάρι, όπως τα λιπαρά ψάρια (και πιο συχνά – κόκκινο: σολομός, βασιλικός σολομός, sockeye σολομός, κλπ), υποβλήθηκε σε σοκ κατεψυγμένου.

Ήρθα σε όλη την πληροφορία ότι ορισμένοι φοβούνται να καταναλώνουν το ιχθυέλαιο για διάφορους λόγους, που είναι δυσάρεστο να γράψει την εισαγωγή στα συνταγή)) πολλά μηνύματα σχετικά με τους κινδύνους της καταστολής αυτών των ψαριών και άλλων θερμική επεξεργασία, αλλά σχεδόν κανείς δεν παραπονέθηκε για πάστωμα!

Για το αλάτισμα ενός κομματιού ή ενός φιλέτου με λάδι ψαριού, θα χρειαστείτε, κατ ‘αρχήν, μόνο ένα χοντρό αλάτι άλεσης ή θαλασσινό αλάτι, αν θέλετε, λίγο ζάχαρη, καθώς και αλκοολούχο ή χυμό λεμονιού.

Πλύνετε τα ψάρια

Αποψύξτε ένα κομμάτι βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου για γρήγορο χρόνο ή για μια νύχτα σε ένα ράφι ψυγείου. Κόψτε την επιφάνεια με χαρτοπετσέτες ή χαρτοπετσέτες. Λιπάνετε την επιφάνεια του φιλέτου με χυμό λεμονιού ή αλκοόλ (εδώ – κονιάκ).

Βάλτε τα ψάρια στο δοχείο

Πασπαλίστε σε όλες τις πλευρές με θαλασσινό αλάτι και ζάχαρη.

Ψεκάστε τα ψάρια με αλάτι και ζάχαρη

Κλείστε το ερμητικά σφραγισμένο δοχείο, τοποθετήστε το στο ψυγείο και γυρίστε κατά τη διάρκεια της αλάτισσης, για παράδειγμα, τέσσερις φορές περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ο χρόνος που αλατίζει το ψάρι είναι 2-3 μέρες.

Αλατίστε τα ψάρια

Μαγειρέψτε το αλατισμένο ιχθυέλαιο για 3-4 ημέρες στο ψυγείο και χρησιμεύστε ως μέρος σνακ, σάντουιτς, σαλάτες, σούσι ή ρολά.

Φωτογραφία του αλατισμένου ιχθυελαίου

Σπιτικά μουστάκια – γευστικά))