Πλούσιο κέικ με κολοκύθα και σάλτσα κρέατος σε μια λεπτή ζύμη.

Τα συστατικά

Ζύμη:

Αλεύρι – 240 γρ

Νερό – 190 ml

Φυτικό έλαιο – 60 ml

Αλάτι – 1 κουταλιά.

Συμπλήρωση:

Κολοκύθα – 300 g

Κιμάς – 200 γρ

Κρεμμύδια – 2 τεμ.

Πιπέρι αρωματικό – για γεύση

Αλάτι – για γεύση

Zira – ένα τσίμπημα

  • 175 kCal
  • 2 ώρες

Διαδικασία μαγειρέματος

Στην οικογένειά μας, πίτες με κολοκύθα και γέμιση κρέατος μαγειρεύονται και τρώγονται με ευχαρίστηση. Τι καλό είναι αυτή η πίτα;

Η πλήρωση για αυτό μπορεί να μαγειρευτεί σε οποιαδήποτε αναλογία, προσθέστε περισσότερη κολοκύθα ή περισσότερο κρέας, που του αρέσει. Αποφάσισα να μαγειρέψω μια ασιατική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι στο εσωτερικό βάζετε το φαγητό μόνο σε ακατέργαστη μορφή, τίποτα δεν είναι προψημένο και μη στιγματισμένο. Η πίτα εξελίσσεται πολύ ζουμερά και επίσης εξοικονομεί χρόνο μαγειρέματος.

Για να κάνετε πίτα με κολοκύθα και κρέας, πάρτε όλα τα τρόφιμα που αναφέρονται.

Συστατικά για πίτα με κολοκύθα και κρέας

Σε ένα βολικό δοχείο συνδέουμε νερό, αλάτι και φυτικό έλαιο.

Συνδέστε το νερό, το αλάτι και το λάδι

Προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε τη μαλακή ζύμη. Η ζύμη ζυγίζεται τέλεια και δεν κολλά στα χέρια, λόγω της παρουσίας ελαίου στη σύνθεση της. Η συνοχή της ζύμης είναι παρόμοια με τη ζύμη, την ίδια μαλακή και εύκαμπτη. Μην το βαθμολογείτε με αλεύρι. Καλύψτε τη ζύμη με μια ταινία και αφήστε την στην άκρη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη

Για το γέμισμα, ανακατεύουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια, κολοκύθα και κιμά. Δεν σας συμβουλεύω να τρίψετε μια κολοκύθα σε ένα τρίφτη, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό και εξακολουθεί να κοπεί καλά. Τους κόβω πάντα με το χέρι. Στο γέμισμα, η κολοκύθα πρέπει να είναι προετοιμασμένη, αλλά δεν μετατρέπεται σε πολτοποιημένα πατάτες. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ζιζούρα, ανακατέψτε καλά την προκύπτουσα γέμιση.

  الجزر الجزرة الفطر حار

Συνδυάστε τα συστατικά για το γέμισμα

Η ζύμη χωρίζεται σε 2 ίσα μέρη. Κάθε κομμάτι εκτυλίσσεται με λεπτό τρόπο ανάλογα με το σχήμα του δίσκου ψησίματος. Σε μένα – στο μέγεθος 38 σε 27 τ.μ. σε μια εξωτερική άκρη ή περιοχή. Τοποθετήστε ένα στρώμα ζύμης στο φύλλο ψησίματος, περιτυλίγοντας ελαφρά τις άκρες.

Βγάλτε τη ζύμη

Βάλτε όλο το παραγέμισμα.

Βάλτε το γέμισμα στη ζύμη

Καλύψτε με ένα δεύτερο στρώμα ζύμης. Κλείστε προσεκτικά τις άκρες, τοποθετώντας τα και σχηματίζοντας σγουρές ασπίδες. Στην πίτα, κάντε μερικές τρύπες για να βγείτε από τον ατμό.

Καλύψτε τη γέμιση με ένα κτύπημα

Λιπάνετε την πίτα με ξινή κρέμα και ψήνετε σε μέτρια φωτιά (180-190 μοίρες) για περίπου 35-40 λεπτά. Κατά το ψήσιμο, ανοίξτε το φούρνο μερικές φορές και ψεκάστε τους τοίχους του φούρνου με νερό από τον ψεκαστήρα.

Λιπάνετε τη ζύμη με ξινή κρέμα

Το κέικ με κολοκύθα και κιμά πρέπει να καφέ καλά, και η πλήρωση στο εσωτερικό – προετοιμασία. Δεν συνιστάται να πάρετε το κέικ πριν από 35 λεπτά. Μπορείτε να μαγειρέψετε περισσότερο, έως και μία ώρα, ανάλογα με τις ιδιότητες του φούρνου σας. Εάν υπάρχει κάποια αμφιβολία για την ετοιμότητα της πλήρωσης, μπορείτε να επιλέξετε τη ζύμη στη μέση και να ελέγξετε. Ετοιμάστε το κέικ για να πασπαλίζετε νερό σε ολόκληρη την επιφάνεια και να καλύπτετε με μια πετσέτα. Αφήστε για 10-15 λεπτά μόνο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η ζύμη θα αποσυντεθεί και θα γίνει μαλακή.

Έτοιμη πίτα με κολοκύθα και κρέας

Στη συνέχεια, η πίτα μπορεί να κοπεί και να σερβιριστεί. Πιείτε με κολοκύθα και το κρέας είναι έτοιμο. Καλό φαγητό!

Συνταγή για πίτα με κολοκύθα και κρέας

Φωτογραφία πίτας με κολοκύθα και κρέας