Kastanjesuppe er meget raffineret, og på samme tid – så ligner den mest almindelige og sædvanlige kartoffelsuppe!

Ingredienserne

Kastanjer, skrællet – 200 g

Gulerødder – 1 stk.

Løg – 1 stk.

Bouillon – 400 ml

Vand – 100 ml

Vegetabilsk olie – 1 spsk.

Creme – 2 spsk.

Salt – efter smag

  • 65 kCal
  • 30 min.

Madlavningsproces

Hvis du ikke ved hvordan man laver kastanjesuppe, så er du meget forkert på egen regning. Faktisk ved du perfekt hans opskrift (og endda mange af hans opskrifter). Du kender kombinationen af ​​produkter, og hvordan man laver den, og hvad man skal krydse, og hvad man skal tjene. Har du nogensinde mistænkt noget som dette? Nå, så vil jeg fortælle dig om kastanjer en meget interessant ting, som du næsten ikke tænkte på. Faktum er, at kastanjetræerne blev tvunget ud af det daglige køkken … kartofler. Ja, ja, kartofler. Nå, ikke fra russisk køkken, men fra køkkenet i de sydlige regioner. Amerikanske produkter generelt tvunget til at gøre plads til mange euro-asiatiske mennesker. Enkel i dyrkning, indsamling og opbevaring, berigede de vores kost, men samtidig bevægede de sig og vendte næsten til eksotiske ting, der engang blev taget for givet.

I de dele, hvor kastanjerne voksede, var de engang ikke en delikatesse, men et normalt produkt, temmelig demokratisk (tilgængelig selv til dårlige vagabond, men også fundet på ædle tabeller). Ja, de er vanskelige at samle og rense, men ingen har nogensinde stillet spørgsmålstegn ved næringsværdien og fremragende smagskvaliteter kastanjer. De er meget nærende og kræver ikke, faktisk ingen krydderier. Generelt, hvis du vil lave suppe fra kastanjer – husk bare enhver kartoffelsuppe, du elsker og gør det analogt. Det eneste, jeg vil rådgive fra mig selv – den mest lækre kastanjesuppe viser mig, at det er på bouillon fra spil og i resten – godt her til hende, absolut elementær opskrift!

En lille note om antallet af ingredienser. Jeg bruger til fremstilling det mest almindelige og billige halvfabrikata: kogte hakket kastanjer i et vakuum. Et andet lignende produkt findes i dåser. Hvis du selv rengør kastanjerne, skal du bruge mindst 2 gange så meget som ikke angivet i min opskrift.

Ingredienser til kastanjesuppe

Løg rengøres og hakkes.

Skær løget

Gulerødder rent og skåret.

Skær gulerødderne

Stej løgene med gulerødder i en lille smule vegetabilsk olie, indtil løget er gennemsigtigt eller brunt.

Stej løgene med gulerødder

Kok kastanjer i bouillon med krydrede grøntsager i mindst 15 minutter, hvis de var kastanjer som min – dvs. halvfærdig, blød. Hvis du selv rensede kastanjerne, afhænger det hele af, hvilken metode du gjorde det. Da der er mange metoder til rengøring af kastanjer, siger jeg simpelthen – kog suppen, indtil kastanjerne er bløde. Tjek hvordan du tjekker kartoflerne. Det er da de bliver de samme som de færdige kartofler – så er de klar. Og uanset hvad, kastanjer er nødder, og kartofler er en knol.

Sæt stege og kastanjer i vand

Det forekommer mig, at kastanjesuppe ser ædelere ud, hvis du laver suppe-puree fra det. Nå, rent optisk en eller anden måde mere fordelagtig end en brun slop med fragmenter af nødder i den.

Ren suppe

Men du kan forlade et par kastanjer, så hele svømmer.

Foto af suppe fra kastanjer

Om ønsket kan suppen fyldes med creme. Men faktisk er det uden dem selvfølgelig lækre.

Chestnut suppe opskrift