Sianliha – herkullinen liha, jolla on miellyttävä tuoksu ja maku. Kaikki rakastavat sitä, paitsi kasvissyöjille ja muslimeille (vaikka jälkimmäinen ei yksinkertaisesti yritä sitä). Ja nyt puhumme siitä, miten valita sianliha, mitä tehdä ja mitä hyötyä se antaa meille …

Miten valita sianlihaa?

Aloitetaan luokilla. Kaikki sianliha on jaettu kahteen luokkaan:

1 luokka – lapaluu, rinta, lantio, nivus (kylkiluut), lannerangan osa ja kinkku;

2 luokka – kohdunkaulan viilto, kyynärvarsi (tai varsi) ja varsi.

arvo Määrä 100 grammaa kohden
Kaloriarvo 263 kcal
vesi 61,06 g
rasvat 21,19 grammaa
proteiineja 16,88 grammaa
hiilihydraatit 0 grammaa
vitamiinit B1, B2, PP, B5, B6, B9, B12, C
mineraalit Kaliumia (287 mg), kalsiumia (14 mg), magnesiumia (19 mg), natriumia (56 mg), fosfaattia (175 mg), rautaa (0,88 mg), seleeniä (24,6 ), Sinkkiä (2,2 mg), kuparia (45 ug), mangaania (10 ug).

Liha 1-luokka on arvokkaampi proteiinin ja vitamiinikoostumuksen näkökulmasta, mutta 2-luokka on joskus korvaamaton. Siksi sianlihaa valittaessa on ennen kaikkea keskityttävä kulinaarisiin suunnitelmiin eikä lihan laatuun.

sianlihan valokuvasta
porsaan kylkiluita kuvia
kuva sianlihafileestä
porkyn valokuva

Tässä tapauksessa on toivottavaa valita nuori sianliha, joka voidaan erottaa vaaleanpunaisella värillä ja hieman mattapintaisella lihan pinnalla (leikkauksella). Tämän lisäksi nuorelle sianlihalle on ominaista melko tiheä koostumus ja melkein täydellinen elokuvista puuttuminen.

Vanha sianliha päinvastoin on yleensä peitetty paljon elokuvia, ja tällaisen lihan väri vaihtelee punaisesta tummanpunaan tai jopa viininpunainen väri. Jos pääset käsiksi juuri tällaiseen sianlihaan, yritä kokata sitä kauemmin ja lisäksi “kostuttaa”, muutoin lautasen tulee olemaan kuiva ja jäykkä.

Sianliha ruoanlaittoon

Kiitosten keinojen ansiosta tänään on satoja reseptejä, joissa sianliha on keskeinen. Hänen tekemään jotain: paista, kypsennä, pureskele, savustetaan ja suolataan.

Shish kebab, leikkeleitä, leipomoita, kylmää keitettyä sianlihaa, schnitzelia ja monia muita ruokia ovat herkullisimmat sianliha. Ja kykeneviin käsiin sianlihaa voi tulla todella kulinaarinen mestariteos. Ja se voidaan sekoittaa turvallisesti muunlaisten lihojen kanssa, astia hyötyy tästä vain.

“Toisen” ruokien lisäksi voit kokata paljon hienoja broilereita ja keittoja sianlihasta. Lisäksi ilman sianlihaa borssit, rassolniki ja keitto on yleensä saatu jonkinlainen huonompi ja jollain tavalla hämärä.

Muuten, voit kokata sianruhon ja kokonaan – leipoa sylkeä. Totta, että tällaisia ​​tarkoituksia varten sinun on valittava pienempi ruho, jotta lihaa paistetaan oikein …

Hyödylliset ominaisuudet sianlihasta

  • Sianliha imeytyy hyvin ihmiskehoon.
  • Sianliha on runsaasti ryhmän B vitamiineja, seleeniä, rautaa, sinkkiä ja arakidonihappoa.
  • Yhdistämällä kaksi ensimmäistä kohdetta saadaan tuote, joka auttaa torjumaan nälkää, masennusta ja luu- ja lihasairauksia.

Lisäksi sianlihan avulla rikastat kehomme välttämättömillä aminohapoilla, joita ilman emme yksinkertaisesti voi selviytyä.

Kuka ei voi syödä sianlihaa?

Et voi syödä sianlihaa, ehkä vain allergisia ihmisiä ja muslimeja. Loput tarvitsevat vain oppia kypsentämään sitä oikein.

kuva sianlihan snack juhla-pöydässä
pekoni sianliha, kuva
sianliha, kuva
ohuesti leikattu sianliha

Sianliha oli varmasti turvallista ihmiskeholle, sitä on hyvin lämmitettävä (millään tavalla). Jos et tiedä mitään karjankasvattajista, jotka kasvattivat shish kebabia, yritä sitten paistaa sitä suurimmalle tasolle. Tämä edellyttää, että vähintään 1 minuutin pituinen lihapala oli yli 75 ° C. Tänä aikana kaikki haitalliset bakteerit paistetaan ja pysähtyvät terveydelle.

No ja loput … Älä syö liikaa, ja kaikki sinussa on hyvä!

Kuinka herkullista keittää sianlihaa?

Sianlihaastiat uunissa

Sianlihaastiat pannulla

Sianlihaastiat monivariateissa

Sianlihaa sianlihasta

Muut …