Izvrsna riža za ukrašavanje ili kao nezavisno jelo. Ukusno, mirisno, sočno i mrvljivo – na način na koji bi trebao biti.

Sastojci

Riža – 2 šalice

Kurkuma – 1 tsp.

Češnjak – 1/2 glavu

Biljno ulje – 100 ml

Sol – 1 tbsp. l. (bez vrha)

  • 370 kCal
  • 25 min.

Proces kuhanja

Nedavno, češće kuham rižu kao garner u tavi. Samo želim rezervirati. Sušionice za tanke zidove nisu prikladne za kuhanje riže. Poželjno je tava za prženje s debelim dnom, a efekt koji dobijete je kao riža koju ste kuhali u kantu. Koncepti riže i kazana tako su kompatibilni da možemo reći da su ove dvije riječi rođene u jednom danu.

Pripremite rižu u tavi vrlo brzo i jednostavno. Prilikom pripreme ovog jela potrebni su dva uvjeta: namakanje riže i prženje.

Prije svega, ulijte rižu u zdjelu i napunite ju vrlo vrućom vodom, čak ga možete kuhati. Pusti da traje 5-10 minuta.

Zatim ga pažljivo operite, ako je voda za ruke vruća, a zatim dodajte hladnoću. Nemojte samo isušivati ​​vodu, a sa trećim rukama, očistite gornji sloj s rižom. Voda postaje bijela, blatna – ostavlja škrob, koji zalijeva rižu i pretvara ga u nered. Nekoliko puta mijenjamo vodu, poželjno do prozirnosti vode, ali ako je voda malo zamućena, to je u redu.

Isprati rižu.

Prilikom pripreme riže stavite zdjelu zdjelu na štednjak. Stavimo biljno ulje i zagrijavamo. Kroz cjedilo smo iscijediti svu suvišnu vodu iz riže i ulijemo u grijano ulje. Voda u ovoj fazi nije potrebna. Naš zadatak je pržiti opranu rižu u ulju.

Dakle, pržiti rižu miješanjem s lopatom, pokušavamo pokriti svaki rischku uljem. Kada se pržimo, riža postaje lagano prozirna i, kao takva, ulijeva se u male grudice. Stalno promiješajte, pazite da riža ne bude spaljena.

Pržite rižu

Dodajte sol i promiješajte.

Dodajte sol

Kada vidimo da je cijela riža već pržena, nije dugo – 3-4 minute, ispunjavamo ga vodom. Blade dobro izmiješati, razbiti hrpe, razinu.

Ulijte u vodu

Ako želite, ako vam se sviđa obojana riža, dodajte kurkuma. Možete dodati papriku ili druge začine koje vam se sviđaju.

Dodajte začine

Stavimo u rižu, opranu, ne očišćenu češnjak od češnjaka.

Stavite češnjak

Kada vidimo da voda kuha, sporo spali (budite sigurni!), Zatvorite poklopac i kuhajte 10-15 minuta bez otvaranja poklopca. Općenito, vrijeme kuhanja ovisi o vrsti riže. Imala sam Kubansku rižu za pilau.

Završite rižu u tavi

Riža s češnjaka i kurkuma u tavi je spremna.

Riža recept u tavi

Bon appetit!

Fotografija riže u tavi