Από αχλάδια παίρνετε μια πολύ ευγενή αρωματική μαρμελάδα – μια εξαιρετική προσθήκη σε τηγανίτες / τηγανίτες, στο syrnikami …

Τα συστατικά

Αχλάδια – 450 γρ

Ζάχαρη – 180 g

  • 144 kCal
  • 1 ώρα 30 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Για να προετοιμάσετε το μαρμελάδα για το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανόμοια, τσαλακωμένα αχλάδια, αλλά όλα τα σάπια μέρη πρέπει να αφαιρεθούν. Λοιπόν, αν τα αχλάδια είναι μαλακά και ζουμερά, θα είναι εύκολο να αποκτήσετε λεία πατάτα από τέτοια φρούτα.

Εάν τα αχλάδια είναι πολύ γλυκά, τότε μπορείτε να πάρετε λίγο λιγότερο ζάχαρη.

Το βάρος των αχλαδιών αναφέρεται σε ακαθάριστη μορφή.

Προετοιμάστε τα αχλάδια και τη ζάχαρη.

Συστατικά για μαρμελάδα αχλαδιών για το χειμώνα

Τα αχλάδια ξεπλένονται, κόβονται σε 4 κομμάτια το καθένα, χαράζετε απαλά τον πυρήνα. Η σάρκα κόβεται σε μικρές φέτες και τα τοποθετείτε στο μπολ του μπλέντερ.

Βάλτε το αχλάδι στο μπλέντερ

Κόψτε τα αχλάδια στα πιο ομοιογενή πουρέ πατάτας. Εάν τα αχλάδια προ-κομμένα και το δέρμα, τότε η μαρμελάδα θα αποδειχθεί ότι είναι τελείως ήπια.

Αλέστε το αχλάδι

Ρίξτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλλα, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.

Ρίξτε τη ζάχαρη

Ξεκινήστε σιγά-σιγά να θερμάνετε τη μαρμελάδα, συχνά ανακατεύετε με κουτάλι ή σπάτουλα.

Βάλτε το σε βράση, βάλτε τη φωτιά σε λιγότερο από το μέσο όρο και, ανακατεύοντας, βράστε τη μαρμελάδα μέχρι να γίνει σαφής πάχυνση και μέχρι την εξαφάνιση των “λακκούβων” χυμού αχλαδιών.

Μαγειρέψτε αχλαδιές

Για το χειμώνα, μαρμελάδα αχλάδι σε ένα καυτό είδος, βάλτε σε ένα αποστειρωμένο βάζο, στεγανοποιήστε σφικτά και αφήστε το να κρυώσει, τυλιγμένο σε ένα μάλλινο σάλι. Το μαρμελάδα από αχλάδια για το χειμώνα είναι έτοιμο Μπορείτε να αποθηκεύσετε τέτοια εμπλοκή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μεταφέρετε την εμπλοκή στο βάζο

Η συνταγή για μαρμελάδα για το χειμώνα

Φωτογραφία μαρμελάδας για το χειμώνα