Valmistamme suosittua viinitilaista ruokaa – mausteinen, monikerroksinen voileipä “Ban Miy” täytettämällä paahdettua broilerinfileetä, vihanneksia ja vihanneksia.

Ainesosat

Kanafilee – 500 g

Inkivääri – 3-4 cm

Valkosipuli – 2 neilikkaa

Hunaja – 2 tl.

Soijakastike – 1-2 rkl.

Kala kastike / valkoviini – 1 rkl.

Majoneesi – 4 l.

Chili kastike – 2 rkl.

Sipuli-salaatti – 0,5 kpl.

Kurkku – 1 kpl.

Pepper – 0,5-1 kpl.

Kasviöljy – paistamiseen

Baguette – 300 g

Marinoituja porkkanoita – 200 g

Korianteria – 2-3 sprigs

  • 151 kCal
  • 1 tunti

Ruoanvalmistusprosessi

Värikäs monikerroksinen voileipä “Ban Mi” – suosittu ruokalaji vietnamilaista ruokaa. Nimi lautasen «Banh mi» kääntää leivän, mutta sitä käytetään myös viittaamaan Vietnam versio patongin ja voileipiä / voileipiä erilaisilla täytteillä laadittu sen perusteella.

Koostumus Ban Mi – liitto Ranskan ja aasialaista ruokaa, joka syntyi tuolloin kolonisaation Ranskan Indokiinan. Ranskalainen patonki-win yhdistelmä majoneesia ja Vietnam kokkeja täydennetty marinoituja daikon porkkanaa, korianteri, chili, vihanneksia, mausteita ja maustekastikkeet. Ja lisäksi perinteisen ranskalaisen Pate kuin täytteenä alkoi lisätä erilaisia ​​liha ja kala, lihapullia, tofu ja kanaa. Ei pysyi ennallaan ja patonkia resepti – riisijauho on lisätty se, mikä teki Vietnam versio patonkia enemmän valoa ja pehmeä.

Virolaisen baguetten puuttuminen ei kuitenkaan ole syy kieltää itsesi ilo nauttia herkullisesta, mausteisesta, mehukas, monikerroksisesta Ban Miy: stä. Ehdotan ottavan esimerkin vietnamilaisista kulinaarisista asiantuntijoista ja valmistaudut herkulliseen Ban Mi -kanaan tavallisista ja saatavilla olevista ainesosista, jotka löytyvät lähimmästä supermarketista. Aloitetaan?

Resepti vietnamilainen voileipä

Valmistaaksesi Vietnam-voileipä “Ban Mi” kana, tarvitset luettelossa lueteltuja ainesosia. Näiden ainesosien lisäksi Ban Miy -ruokia on yleensä maustettu niin kutsutulla salaisella kastikkeella, joka on suosittu vietnamilaisessa keittiössä, yleismaailmallisen mausteisen “Maggi Seasoning”. Tämän kastikkeen korvikkeena käytetään useimmiten soijakastiketta tai tamarin kastiketta.

Ainekset vietnamilainen voileipä

Pistä kananfileet nauhoihin, joiden paksuus on noin 2 – 2,5 senttimetriä.

Pistä kananfile

Aseta palan palat kulhoon. Lisää raastettua inkivääriä, hienonnettua valkosipulinkynttä, hunajaa, 1 rkl. soijakastiketta ja 1 rkl. kala kastike (voidaan korvata yhtä paljon valkoista kuivaa viiniä tai äärimmäisissä tapauksissa vettä).

Lisää inkivääriä, valkosipulia, hunajaa ja soijakastiketta

Sekoita kaikki hyvin. Jätä fileetti huoneenlämpötilaan vähintään 30 minuutin ajan tai aseta jääkaapissa pitempään marinointiin.

Marinoitua lihaa

Sekoita majoneesia chili kastikkeella.

Yhdistä majoneesi ja chilikastike

Leikkaa sipulirenkaat ja kurkku ja kuuma pippuri – ohutlevyt.

Leikkaa vihanneksia

Korkea lämpö, ​​pieni määrä kasviöljyä, paista suolakurkkufilee 7-10 minuuttia, kunnes keittää.

Paista kanafileetä

Leikkaa pussukka 2-4 kpl riippuen halutun kokoinen voileipä. Pussukan jokainen osa leikataan vaakasuoraan niin, että puolikkaat pysyvät yhdeltä puolelta. Poista palan murteesta pussukan yläosasta – joten sinulla on enemmän tilaa täyttöä varten.

Ota muru pois

Suuri rasvainen baguette chili- ja majoneesikastikkeella ja aseta grillin alle tai uunin yläosaan, joka kuumennetaan 200 asteeseen 6-7 minuutin ajan.

Voitele leipä kastikkeella

Kuuma patonkia kerrokset Laita täyte: paahdettua kanaa, vähän marinoitua daikon porkkana, kurkku viipaleita, vähän sipulia, pari viipaletta chili, korianteri ja pieni vihreä mieleisekseen. Halutessasi ripottele täyttö pienellä määrällä soijakastiketta tai mausteella “Maggi Seasoning”.

Laita vihannekset rullalle

Vietnamin voileipä “Ban Mi” kana on valmis.

Kuva Vietnamin voileipä