Jednostavan za pripremu umaka za peradsko meso od osnovnih sastojaka. Umak za kruh lakše je od bilo kojeg bijelog umaka sa zgušnjivačem!

Sastojci

Mlijeko – 500 ml

Bijelo kruh – 2 svitka

Bijelo luk – 1 kom.

Krem masno – 100 ml

Maslac – 25 g

List otvora – 1 kom.

Maska boja – 1 kom.

Sol – okus

  • 140 kCal
  • 40 min.

Proces kuhanja

Umak za kruh – još jedan vrlo jednostavan i vrlo ukusan kremasti umak. Idealna je za početnike – po mom mišljenju, ne postoji apsolutno nikakva operacija koja može biti pogrešna (i bit će nepopravljiva). Izvana, umak od kruha je sličan umacima s py (zgušnjivač iz brašna, kuhano u ulju), ali tehnički je puno lakše!

Okus umaka određuje koji začinima koristite. Na mene – vrlo osjetljiva okus kombinacija, ali je moguće napraviti i više svijetle, intenzivne sjene. Umak je namijenjen posluživanju mesa peradi, domaće i divljači. To je ono što određuje potrebu za začinima – za igru ​​oni moraju biti jači.

Za jednu pticu veličine piletine – 500 ml mlijeka i 100 gr. jučerašnji bijeli kruh BEZ PUTOVANJA, tj. Dok imate pecivo s korom, oni će biti više po težini! Dodatni sastojci koji poboljšavaju okus umaka – 100 ml kremastih masnoća i 25 grama. maslac. Jedna bijela žara luk. Moguće začini – lovorov list, muškatni oraščić (u igri) ili buzdovan (peradi), klinčić, cimet, crvena paprika (mogu promijeniti nijansu s umakom od vrhnja na toplom ružičast).

Sastojci za umak od kruha

Čistimo luk od ljuske. Ako koristite karanfil – stavite jedan ili dva klinčića u žarulju.

Peel luk

Mi uklonimo kruh od kruha. Važno je da umak bude samo bijeli dio, inače će biti neravnomjerno obojen.

Uklonite celulozu od kruha

Tava s mlijekom, luk, bilje, sol i smrvljenih bijeli kruh mrvica držite poklopac na laganoj vatri 20 minuta nakon vrenja.

Stavite luk, kruh i začini u mlijeku

Nakon kuhanja uklonite umak od umaka. Ako se dosljednost čini previše tekućom – ukrasit ćemo još jednu bijelu mrvicu. Čini se previše debelima – dodamo mlijeko. Ako se kruh potpuno raspusti tijekom kuhanja – nemojte ništa učiniti. Ako se ne otopi – mi ga zamijesimo vilicom. Možete zavrtjeti mikser, ako želite apsolutno homogene konzistencije, ali to je za ovaj umak drobljenju je prihvaćeno da je bilo jasno da je on – da je kruh. Dodajte vrhnje i pahuljice maslaca, promiješajte i pričekajte da se umak kontaktira. To je, općenito, vrlo zanimljiv učinak: neposredno nakon kuhanja, umak od kruha je tekućina, a kad se ohladi, počinje gubiti. Mislim da kada postane potpuno hladno – to će se pretvoriti u nešto poput mliječnog pudinga, ali nisam to provjerila.

Stavite maslac

Bon appetit!

Fotografija krušnog umaka