Вкусна десертна бисквитна ролка пълнена с варено кондензирано мляко. Отнасяйте се с такава деликатеност на близки и гости, например за рожден ден.

Съставките

Яйце от пиле – 4 бр.

Захар – 180 гр

Пшенично брашно – 160 гр

Печене на прах – 1 ч.л.

Кондензирано варено мляко – 250 гр

Захар на прах – 0,5 супени лъжици. л.

  • 214 kCal
  • 35 мин.

Процес на готвене

Няма нищо по-лесно, отколкото да се пече домашна бисквитена ролка с кондензирано мляко. Тестото е приготвено за него елементарно, нямате нужда от много време. Като цяло, няма клопки и трудности, освен ако, разбира се, ние не пренебрегваме технологията на месене на тестото и опаковане на торта в ролка.

Готовият варел с варено кондензирано мляко се превръща в вкусно и най-важното – без никакви съмнителни добавки. Какво мога да кажа – домашно приготвени сладкиши. С една дума, това е вкусно и просто “в една бутилка”. Нека да започнем;)

За да приготвите бързо валя с кондензирано мляко, пригответе: яйца, захар, пшенично брашно, бакпулвер, варено кондензирано мляко и захар на прах. Разбийте яйцата в купа и добавете захар.

Смесете яйцата със захар

Разбийте яйчния миксер със захар, докато теглото стане леко и плътно и не се увеличава няколко пъти. Това ще отнеме около 3-5 минути. Изсипете получената маса брашно, пресято с бакпулвер.

Добавете брашно

Леко, но бързо, месене тестото за бисквита.

Разбъркайте тестото

Покрийте листа за печене с лист хартия за печене, изсипете тестото, изгладете повърхността и печете тортата в предварително загрята фурна (180 градуса, 15 минути).

Завъртете завършената торта върху чиста кърпа, извадете хартията.

Печете гъстата торта

Незабавно увийте горещата торта в кърпа под формата на ролка и я оставете да лежи за известно време (около 5 минути). След това внимателно разгънете тортата до края и мазнината на цялата повърхност с варено кондензирано мляко.

Поставете кондензираното мляко и го увийте в ролка

Отново обвийте тортата на ролка, оставете я да се охлади напълно. Поръсете готовата ролка със захар на прах през филтър.

Рецептата на ролка с кондензирано мляко

Това е всичко, вкусно домашно приготвена ролка с кондензирано мляко е готова, позвънете на всички за чай 🙂

Снимка на ролка с кондензирано мляко

Насладете се на апетита и на добър чай!