Най-простата версия на торта от царевични пръчки – с кондензирано мляко и масло. Ако желаете, можете да украсите, както желаете сърцето ви …

Съставките

Царевични пръчици – 120 гр

Масло – 100 гр

Кондензирано мляко на бой – 0,5 буркани

  • 470 kcal
  • 20 мин.

Процес на готвене

Продължавам да овладя рецепти за обикновени ястия. От тази поредица вече имах торта от бисквити и кондензирано мляко, а също и торта “Anthill”. Всички тези деликатеси се приготвят без изпичане, те са изненадващо прости и много полезни в ситуации, в които трябва бързо да готвите нещо вкусно.

Днес ще ви кажа как да направите торта от царевични пръчки. Трябва ни само 3 съставки: всъщност царевични пръчици, варено кондензирано мляко и масло.

Сега има много различни видове царевични пръчици за продажба, но за тортата, по мое мнение, тези, които са най-близо до съветските, са най-подходящи. Те имат най-малко количество различни химически добавки, въпреки че може би все още има. Но това е въпрос на вкус. Ако харесвате пръчки с различни вкусове, можете да ги използвате за торта от царевични пръчици с кондензирано мляко.

Състав за торта от царевични пръчици с кондензирано мляко

Вместо масло, можете да използвате и мек сандвич, ако е само с добро качество.

Пригответе маслото и кондензираното мляко

Добавете варено кондензирано мляко към маслото.

Комбинирайте масло с кондензирано мляко

С миксер ще вземем хомогенна маса.

Разбийте маслото с кондензирано мляко

Имаме един вид сметана, която готваме за торта.

Готов крем

Добавете царевични пръчки към крема на порции. Разбъркайте. Не можеш да се страхуваш да разбиеш пръчките. Първо те ще се съпротивляват и след това се придържат заедно. В троха не е необходимо, просто се разбърква. Някъде пръчките ще се разпаднат, някъде ще останат непокътнати, така че нека бъде така.

Поставете царевичните пръчки в крема

Смесваме първата партида, добавяме втора партида. И така, докато добавим всички пръчки. За да го направите по-удобен за смесване, можете да преместите масата в по-просторна купа.

Смесете царевични пръчки със сметана

Купата или формата за бъдещата торта е покрита с кулинарен филм или целофан. Попълваме формуляра с царевична маса, ние го поправяме.

Поставете масата в чиния с хранителен филм

Ние го обвиваме и го слагаме във фризера за 1-2 часа. Тортата от царевични пръчки с кондензирано мляко трябва да замръзне, но не и да се превърне в камък, така че от време на време ние гледаме във фризера и проверяваме състоянието на нашето създаване.

Покрийте плочата с филм

Замразената торта се извлича от филма. В твърдо състояние, той е много лесно нарязан. Отгоре можете да поръсите с кокосови талашове или пудра захар.

Снимка на торта от царевични пръчици с кондензирано мляко