Régen darált húsételet hívtunk, de eredetileg ez a kifejezés a “csontot” jelenti. Megpróbálok visszatérni az eredetihez.

Az összetevők

Sertéshús csontozattal – 400 g

Só – ízlés szerint

Pepper – ízlés szerint

Mustár – 1 tk.

Napraforgóolaj – 70 ml

Marjoram – 1 tk

Fűszerezés curry – 1 tk.

Bow – a bejelentéshez

Fokhagyma – 2-3 fog

Vaj – 20 g (kiszolgáláshoz)

  • 435 kCal
  • 1 óra 10 perc.

Főzés

Régen darált húsételet hívtunk, de eredetileg ez a kifejezés a “csontot” jelenti. A “csipke” szó francia eredetű, és szó szerint “él, borda”. Főzés szokásos nekünk sütemények darált hús kezdett csak idő alatt Nagy Péter, és ők csak elő a húst. Nos, ma már ismert receptek zöldségek, hal, gomba hamburgerek, valamint ezek bármilyen kombinációja a fenti termékek különböző kiegészítésekkel.

Ma megpróbálok visszatérni az eredetihez, és megtudom, hogyan lehet főzni egy csirkét a sertésből egy csonton. Ideális erre a célra alkalmas sertés karaj: itt-ott a csontok és a hús lehet vágni elég egyenlő részre. Attól függően, hogy a méretei a karaj, egyes tarja a csont lehet súlya 150 400 g-ra, úgy, hogy a ventilátorok hús elégedett lesz – lehetőség van, hogy enni csak egy már szelet köret nélkül nélkül saláták és adalékanyag hozzáadása nélkül.

Hozzávalók a sertésszeletekhez csonton

A sertésbőrből vágjunk két bordát a bordára. Jobb, ha a hús nem öreg, akkor kevesebb időbe telik a felkészülés.

Vágjunk két csontos húsdarabot

A húsdarabok kicsit otbem, bors és só.

Megszórjuk sóval és borssal

Készítsünk pác szelet összekötő fűszerek, növényi olaj (2 evőkanál) és mustár. Add hozzá a fokhagymát, áthaladva a sajtón keresztül.

Készítsük elő a pácot

Mindkét oldalán marinádával zsírozzuk a természetes hústermékeket.

Kenje meg a húst marinadával

Hagyjuk a sertéshúskéket a pácban lévő csonton legalább fél óráig (talán hosszabb ideig). Ezt követően eltávolítunk néhány pácot, hogy ne égjen sütés közben.

Pároljuk a húst

A maradék olajat edénybe öntjük és felmelegítjük. Fektesse le a szeleteket és sütjük mindkét oldalon magas hőfokon 2-3 percig, amíg egy kéreg nem képződik. Ezután csökkentse a tüzet és süssön a fedél alatt további 7-10 percig mindkét oldalon. Ha a csipke vastagabb vagy a hús régi, akkor a sütési időt növelni kell, hogy a hús teljesen pörkölhető legyen.

Tegye a húst a serpenyőbe

Szolgálni, sült a hagymát.

Süssük a hagymát

Tálalás előtt tegyen egy darab vajat minden csipkebe.

Tegyen egy darab vajat a húsra

A sertéshúskéket egy csonton mind önállóan, mind étellel vagy zöldség salátával szolgálhatja.

Fotó sertés csonka a csont