Jednostavan punjeni kupus s nadjevom od domaćeg mljevenog mesa i riže. Recept je pogodan za početnike, to je sve jednostavno i pristupačno, teško je zeznuti.

Sastojci

Mladi kupus – 1 glavu

Mljeveno meso (svinjetina + teletina) – 1 kg

Mrkva – 1 kom.

Rajčica – 1 kom.

Luk – 1 kom.

Pileće jaje – 1 kom.

Riža – 5 tbsp. l.

Kopar i peršin;

Crni papar: 5 grašaka

Laurel leaf – 2 kom.

Crni mljeveni papar – za okus

Sol za mljeveno meso: 2 tsp, za povrće: 1 tsp.

Maslinovo ulje ili biljno ulje

  • 0 kCal

Proces kuhanja

Kupus je tradicionalno jesen jelo, kada se svježi kupus pojavljuje na policama trgovina i tržišta. Pripremaju se s mljevenim mesom i različitim povrćem. Danas ćemo kuhati klasični punjeni kupus s mljevenim mesom i rižom, tako da su uvijek kuhani.

Najvažnija stvar u kotlovima je punjenje. Za pripremu, stavili smo u jelo domaće meso meso, kuhana riža, polovica sjeckani luk, zelje i jedan kokošje jaje. Nemojte zaboraviti sol sve to s dvije žličice soli i dodati druge začine po vlastitom nahođenju.

Sastojci za popunjavanje valjaka

Temeljito pomiješajte sastojke za meso punjene kupusne valjke.

Punjenje za valjke s mljevenim mesom i rižom

Sad ćemo biti uključeni u jednako važnu fazu pripreme u kupusu kupusa. Za pranje, uklonite par gornjih listova i odsiječite vrh pete, kao što je prikazano na fotografiji.

Glava kupusa

Oko palmi se rezati nožem kao na fotografiji. To je učinjeno kako bi kasnije bilo prikladno za rezanje lišća od glave kupusa.

Priprema kupusa za valjke

Kupus stavite u veliku tavu i kuhajte 20 minuta s različitih strana. Proces izrade lišća čini kupus mekšim, a ne lomljivim, što će nam omogućiti da namazati mljeveno meso u njima.

Kuhanje kupus za valjke

Odvojeni lijevi sok od glave. Ako je potrebno, odrežite rub listova kupusa. Središte se zatim može upotrijebiti kao sastojak za salatu ili bočnu jelo – možda ću poslije objaviti njegov recept.

Kupus ostavlja na kotlovima

Vrlo je lako zamotati plavu boju, sada ću pokazati taj proces primjerom. Uzmite list i stavite na nju mast kao na fotografiji.

Sjeckano meso na listi kupusa

Napravimo jednu inverziju.

Zamatanje mljevenog mesa u listu kupusa

Presavijte bočne rubove.

Umatanje namotanih šlagova

Zavjesujemo golubicu do kraja.

Golubets s mljevenim mesom i rižom

Kao rezultat toga, dobio sam 13 kupusnih kupusa, od kojih sam odlučio kuhati 4 komada, a ostatak za zamrzavanje. Pa, počnimo pripremati namakane kalešane piletine s mljevenim mesom.

Valjci punjenih kupusa

Prije svega, pripremamo povrće za prženje i gašenje – to je sitno sjeckani preostali prepolovljeni luk, rajčica i ribani mrkva.

Povrće za valjke

U tavu zagrijavamo biljno ili maslinovo ulje i tamo stavimo pripremljeno povrće za gašenje. Solim i papar na okus, dodajte lovorac i grašak crnog papra. Ugasite ih pod zatvorenim poklopcem 10 minuta, ponekad miješajući.

Pecenje za valjke

Kad se povrće ugasi, stavite ih na kupus, lagano ih osvježite u povrću, dodajte vodu i pokrijte poklopac ostavite na maloj vatri 40 minuta.

Recept za punjene kupusne listove s mljevenim mesom i rižom

Nakon 40 minuta, poslužite naše role za kupus s mljevenim mesom i rižom na stol bez zaboravljanja dodati kiselo vrhnje.

Punjena jela od kupusa s mljevenim mesom i rižom

Bon appetit!