Lenten ris suppe er en god mulighed for et solid og sundt første kursus i Fast og ikke kun!

Ingredienserne

Ris – 120 g

Kartofler – 250 g

Gulerødder – 1 stk.

Løg – 1 stk.

Bulgarisk peber – 0,5 stk.

Grønne ærter – 50 g

Vegetabilsk olie – 2 el.

Persille – 10 g

Tomater i sin egen saft – 2 spsk.

Salt og sort jord peber – efter smag

  • 128 kCal
  • 30 min.

Madlavningsproces

Lenten ris suppe – en skål er absolut hver dag, men det er ikke mindre lækkert. Dette er den første suppe, som min mor lærte mig at lave mad. Siden da er der meget tid, men denne suppe er stadig en hyppig besøgende på vores bord. I årenes løb lærte jeg at eksperimentere med produkter og til de grundlæggende ingredienser – ris, kartofler, løg og gulerødder – begyndte at tilføje svampe, zucchini, bønner, grønne ærter eller frisk majs.

Selvfølgelig er en sådan suppe en fremragende første skål til Fast, selvom jeg ofte koger det på almindelige dage sammen med magert boghvede suppe.

Forbered alle produkterne og begynd at forberede den magre suppe med ris.

Ingredienser til magert ris suppe

Vi skræl kartoflerne og skær dem i en medium kube.

Skær kartoflerne

Tilsæt til kartoflerne vasket ris, salt og sort jord peber.

Hæld ris

VIGTIGT! Jeg koger altid vand i el-kedlen, inden jeg begynder at lave supper, jeg foretrækker at hælde grøntsager med kogende vand efter at have klippet, så jeg sparer tid. Du kan og simpelthen først koge i gryden og derefter lægge kartoflerne og ris i den.

Fyld vores grøntsager med 1,5 liter kogende vand. Vi lægger panden på ilden, lad vandet koge igen og reducere ilden til et gennemsnit. Kog suppen i 15 minutter, indtil kartofler og ris er klar.

Hæld i vand

I mellemtiden forberede stege til magert ris suppe. For at gøre dette skal du hugge løg og bulgarsk peber med en lille terning, og guleroden gnides på den midterste riven.

Skær grøntsager

Sæt stegepanden på ilden. Vi hælder olie ind i det og lad olien varme op. Derefter lægges grøntsagerne i en stegepande og steges i 5-7 minutter indtil det er blødt. Tilføj nu grønne ærter, det kan tages og frosne.

Frygrøntsager

Vi tilføjer tomater, skåret i skiver eller tomatpuré. Hvis tomaterne du ikke har meget lyse farver og ikke en rig smag, skal du tilføje lidt tomatpuré, en halv teske nok. Vi tilbereder stege i 5-7 minutter efter kogning.

Sæt tomatpastaen

Vi forsøger at forberede kartofler og ris. Når de er færdige, tilføjer vi suppesorten. Lad os få suppen kog igen. Vi forsøger suppen igen for salt, om nødvendigt dosalivayem.

Sæt grøntsagerne i suppen

Tilsæt suppen finhakket persille og fjern suppen fra ilden.

Sæt greens

Vi hælder lean risesuppe på serveringsplader og serverer den til bordet.

Foto af en magert risesuppe

Bon appetit!

Opskriften på magert ris suppe