Spicy, sprøde stegte kikærter med salt er en nærende og velsmagende snack, som kan være et glimrende alternativ til kiks eller chips.

Ingredienserne

Kikærter – 200 g

Vegetabilsk olie – 2-3 spsk.

Salt – 1-1,5 tsk. + efter smag

Peber rød jord – til smag

Curry – 1 tsk.

Paprika – 1 tsk.

Ginger jorden – efter smag

Tørret hvidløg – efter smag

  • 396 kCal
  • 1 time

Madlavningsproces

Spicy crispy stegte kikærter – skålen er helt universel. Det kan serveres i stedet for croutoner til supper, bestrøget med salater, men det er selvfølgelig først og fremmest en nærende og velsmagende snack, som kan være et glimrende alternativ til kiks eller chips.

Neutral til smagen selv, kikærter giver dig mulighed for at eksperimentere uendeligt med krydderier og krydderier, som hver gang giver en ny smag til snacken. Og processen med at forberede den fanger med sin enkelhed. Det er nok at tilsætte lidt olie, krydre frøene med en knivspids af et andet krydret krydderi, og lad det bare steges til skarpt i stegepande eller i ovnen. Prøv det!

Foto af stegte kikærter og salt

Forbered ingredienserne på listen.

Ingredienser til stegte kikærter og salt

Fyld kikærter med koldt vand og lad i 10-12 timer, eller endnu bedre – for en dag.

Under stegeprocessen falder kikærter og falder næsten helt tilbage til sin oprindelige størrelse. Derfor køber kikærter til madlavning snacks, vælg den største, som du kan finde.

Sug kikærterne

Dræn vandet, skyll kikærterne med rindende vand og tør grundigt. Det er vigtigt, at der på overfladen af ​​kikærter ikke forbliver en dråbe fugt – i dette tilfælde er den hurtigere forberedt og vil blive sprød.

Sæt kikærterne på formen

For at lave stegte kikærter i en stegepande, opvarm vegetabilsk olie over medium varme, tilsæt de tilberedte kikærter og omrør omkring en gang hvert 5. minut, steg frøene til klar. Kogeprocessen tager som regel 15-20 minutter.

Fordi de udvendigt stegte kikærter ikke adskiller sig for meget fra rå, smager kornet regelmæssigt i madlavning.

Sæt kikærter i panden

Når jeg er inde i kornet, vil jeg være helt klar og få en tynd skorpeagtig skorpe, tilsæt krydderierne, og omrør ved lav varme, steg kiksærter i yderligere 4-5 minutter eller indtil kornene er knap nok på din couscous.

Stænk salt og krydderier

For at lave stegte kikærter i ovnen skal der hældes 2-3 spsk i opvaskemaskinen. vegetabilsk olie.

Tilsæt de tilberedte kikærter og krydderier efter smag. Jeg tilføjer salt, paprika, jord rød peber, ingefær, karry og tørret hvidløg.

Drys kikærter med krydderier og salt

Bland grundigt alt, så olien og krydderne dækker jævnligt kikærkernerne jævnt.

Rør kikærter med krydderier og olie

Derefter anbringes de tilberedte kikærter i en forvarmet 180 graders ovn og bages til den ønskede grad af tilgængelighed. I processen skal du røre og prøve kikærterne regelmæssigt, så snart den bliver sprød nok til din smag – snacken er klar. Afhængigt af kornstørrelsen tager processen med kogning af kikærter i ovnen som regel fra 35 til 60 minutter.

Uanset hvordan du laver kiksærter, skal du ikke lade det stå længe uden tilsyn, for hvis det er stegt, kan det blive svært.

Opskriften på stegte kikærter med salt

Stekt kikærter med salt og krydderier er klar. Bon appetit!

Stekt kikærter og salt