Den israelske opskrift til at lave en traditionel snack af jødisk køkken er hummus af kikærter. Skålen er egnet til fastning.

Ingredienserne

Møtrik – 1 glas

Soda – på spidsen af ​​kniven

Sesam – 50 g

Zira – 0,5-1 tsk.

Olivenolie – 5-6 spsk

Hvidløg – 2 fedter

Cilantro – 0,5 stråle

Citronsaft – 2-3 spsk.

Salt og peber – at smage

Rød paprika – 0,5 tsk.

  • 392 kCal
  • 1 time

Madlavningsproces

Hvis du har besøgt slægtninge i Haifa, Tel Aviv, Eilat eller Nazareth mindst en gang, så i en snack ved navn Hummus, vil du blive forelsket i livet i lang tid og i lang tid – jeg forsikrer dig. Det er lækkert altid, under alle omstændigheder og i enhver virksomhed.

Til madlavning hummus i hebraisk, tag mad på listen. Kikærter skal gennemblødes i koldt vand for natten.

Ingredienser til hummus på hebraisk

Hæld kikærter med frisk koldt vand, tilsæt sodavand på spidsen af ​​kniven og kog indtil kogt, afhængigt af typen af ​​kikærter, der vil tage fra 30 minutter til 1 time.

Sæt kikærter i vand

Mens ærterne brygges, laves tahini pastaen (thina). Hun er sindssygt dyr, og kog den hjemme meget enkelt og meget hurtigt. Frø af sesamfrø skal hældes på en tøropvarmet stegepande og tørres til en rosenrød farve.

Sear sesammen

Når sesamfrøene bliver en smuk gul farve og vil gå til en lækker nødelugt, er frøene klar. Overfør dem varmt til en kaffekværn og bage i en homogen, cremet pasta.

Sæt sesam i en kaffekværn

Tilsæt 1-2 spsk vegetabilsk olie, bland. Tahini sesampasta er klar.

Hæld i olien

I løbet af denne tid vil kikærter blive kogt. Vandet, hvori det blev kogt, ikke hældt, er nyttigt til madlavning af hummus.

Svejs kikærterne

I blenderen skiftes kogte kikærter, tahinipasta, 3-4 spiseskefulde olivenolie, en lille koriander, hvidløg, citron eller limejuice, salt og peber efter smag. Forlad 1 spsk kikærter til dekoration. Tilsætning af en lille bouillon fra kikærter regulerer vi den ønskede tæthed af hummus. Efter at have nået den ønskede konsistens og smag, lad hummusen være i et par minutter, så alle smag blandes.

Tilslut alle komponenter i en blender

Hummus er i jødisk klar. Sæt det i serveringsskålen, hæld det med olivenolie, drys med kogte kikærter, drys med rød sød paprika.

Hummus foto på hebraisk