Brza, ukusna i vrlo korisna jela priprema se u multivarquetu! Lonac se može smatrati prehranom, dok je hranjiv i hranjiv!

Sastojci

Kuhano pileće meso – 200 g

Krumpir – 500 g

Luk – 1 kom.

Zelena paprika – 1 kom.

Češnjak je mlad – 1 kom.

Rajčica – 1 kom.

Jaja – 3 komada.

Kiselo vrhnje – 3 žlice.

Svježi zeleni okus

Sol, papar, začini – okus

Biljno ulje – za prženje

  • 125 kcal
  • 1 sat

Proces kuhanja

Problem pripreme brze i ukusne hrane postaje važnija s vremenom. Srećom, imamo čudotvorni stroj koji omogućuje da se san pretvori u brzu večeru u život! Odavno je nestao da je potrebno cijeli dan stajati na štednjaku za hranjenje kućanstva, a danas gotovo svi čine super-uređaje!

Danas, za pripremu ukusnog i zdravog lonca od piletine i krumpira, koristit ćemo multivarijat. To će nam omogućiti da kuhamo samo 1 sat ukusna, hranjiva, zdrava jela! Osim toga, sadrži nekoliko kalorija i dijetetski je! Počnimo pripremati sastojke!

Glavna komponenta jela je naravno piletina. Uzeo sam unaprijed kuhani pršut, koji je jednostavno odvojio meso od kostiju. Također možete koristiti kuhani filet – u tavi neće biti suha, a kalorijski sadržaj takvog mesa je mnogo niži. Ako unaprijed nije moguće pripremiti piletinu, pa ga pržite duže od lukova i češnjaka (sve dok ne budete spremni).

Za pripremu krumpira lonac s piletinom u multivarka, osim piletine, uzmemo sljedeće sastojke: krumpir, luk, mladi češnjak, rajčica, paprike i jaja, kiselo vrhnje, sol, papar, svježe bilje, začini i biljno ulje za prženje. Prije nego što počnete kuhati, čistiti povrće, operite jaje, općenito, pripremiti sve sastojke jela je da ubrza proces.

Sastojci za lonac krumpira s piletinom u multivarijatu

U zdjelu Multivarki odmah sipati malo biljno ulje za prženje, podesite „pečenje” po 60 minuta – za to vrijeme piletine lonac s krumpirom u multivarka potpuno kuhani. Luk sitno izrezati.

Izreži luk

Fino nasjeckajte češnjak. Širite povrće u zdjelu.

Izreži češnjak

Kuhano meso od piletine je podijeljeno na male dijelove, praktično je ručno. Možete rezati nožem, ako je riječ o kuhanom filet, na primjer.

Podijelite meso na komade

Shift meso u zdjelu, dodajte začin po ukusu (ja koristiti „Curry”, to je dobro prilagođen za piletinu), a neke pržena povrće s piletinom porumeni. Ako koristite sirovo meso, onda bi trebao biti izrezati u male komadiće i pržiti sa lukom dok ne omekša.

Sipajte luk s mesom

Imala sam maleni krumpir, pa sam ga izrežem na 4 dijela. U načelu, nema posebnih pravila, rezati što vam se sviđa. Volim velike rezove za limenke jer se krumpir ne raspadne i ne pretvori u pire krumpir.

Izreži krumpir

Također sam rezati paprike u velike komade.

Izrežite papar

Zamijenim povrće u zdjelu, malo soli i kuham pod zatvorenim poklopcem sve dok krumpir ne bude spreman (oko 10-15 minuta).

Stavite povrće na meso

U ovom trenutku, ja pomiješati sastojke za omletnoy težine: bič jaja vilicom dok glatka, dodajte kiselo vrhnje (za više prehrambenim opcijama može se zamijeniti s mlijekom), sol i papar na okus.

Ulijte sol i papar u smjesu omleta.

Umiješajte sve u homogeno stanje i dodajte svježe bilje: kopra i zelene luk. Savršeno osvježava jelo, čini ga sočnijim i sjajnijim!

Stavite zelje

S rajčicom, oguliti. Za ovo smo napraviti male rezove na magarca i izli kipuće vode za par minuta. Nakon toga čistimo rajčicu i izrezamo u krug.

Izreži rajčicu

Sadržaj multivarka se miješa i ravnomjerno raspoređuje preko zdjelice. Napunite jajašcima i ponovno lagano ometajte tekućinu da pokrijete sve povrće s piletinom. Na vrhu, stavite kriške odrezane rajčice. Po želji, možete posipati tanjur sa sirom, ali to će učiniti jelo više kalorično. Kuhanje krumpira s piletom kuhamo u multivarijatu 20-25 minuta: spremnost se može provjeriti nožem – krumpir bi trebao biti mekan.

Stavite kriške rajčice

Gotova lonac može se ostaviti u multivarquetu prije večere u modu “zagrijavanja” ili odmah poslužiti na stol, ukrašen svježim zelenilom! Ovo jelo je dizajnirano za 3 prilično velika dijela.

Slika krumpirove tave s piletinom u multivarhu

Stakleni krumpir s piletinom dobar je po tome što kombinira ukras, glavno jelo i povrće i kuha vrlo brzo! Bon appetit!

Recept za lonac krumpira s piletinom u multivarijatu