Kuhani u pećnici shish kebab na jastuku jabuka – vrlo ukusna jela od mesa, koja se može kuhati na bilo kojem vremenu!

Sastojci

Svinjetina – 700 g

Luk – 700 g

Sol – okus

Pepper black ground – za okus

Koriander korijena – okus

Šećer – 1 tbsp.

Ulatni ocat – 3 žlice.

  • 152 kCal
  • 3 sata

Proces kuhanja

Ražnjići u pećnici na postelji od luka – nevjerojatno ukusnog jela koje se mogu pripremiti kao i svaki dan, kao i za blagdanskog stola. Ako je vani loše, pećnica će pomoći u ovoj situaciji. Naravno, neće biti magle sumaglica, ali zadivljujući okus mesa neće vas ostaviti ravnodušnim.

Sastojci za shish kebab u pećnici na jajastom tijelu

Prije svega, pripremamo luk. Mora se skinuti s ljuske, isprati i osušiti ručnikom. Sježi polukruže. Oko 200 g ukupne mase mljevenja u mješalici za konzistenciju žbuke ili pomicanje kroz meso mlinu.

Mrkati luk

Sjeckajte luk s kipućom vodom 5-10 minuta.

Sipajte luk s kipućom vodom

Povucite luk u cjedilo, dopustite višak vode da se isprazni. Stavite u duboku posudu. Dodajte ocat ili jabučni ocat, šećer i prstohvat soli. Umiješajte i ostavite marinirati.

Ispustite vodom

Za shish kebab, koristite masti ili lean svinjetinu, na amater. Isperite meso i osušite papirnatim ručnikom. Izrežite na male komadiće. Presavijte u prikladnu zdjelu. Dodajte nasjeckani luk, sol, mljeveni crni papar, korijandar. Promiješati. Pokrijte film s hranom i pošaljite ga u hladnjak 2-3 sata, možete i noću.

Marinirati meso

U prikladnom posuđu otporne na toplinu stavite ukiseljeni luk. Prije toga spojite rezultirajući sok. Postavite komade mesa. Ravnomjerno raspodijelite. Pokrijte foliju i pošaljite u vruću pećnicu. Pecite šišati kebab na jajastom tijelu u pećnici 1 sat na temperaturi od 180 stupnjeva.

Stavite meso

Izvadite iz pećnice i izvadite foliju. Povećajte temperaturu na 190-200 stupnjeva. Pošaljite meso u pećnicu 20-30 minuta prije blanširanja.

Za pržiti šiške kebab

Shish kebab na jajastom tijelu je spreman.

Šiške kebab recept u pećnici na jajastom tijelu

Bon appetit!

Fotografija šiške kebab u pećnici na jajetu od luka