Variantti marinointi ja ruoanlaitto shish kebab sianlihan kinkkuista.

Ainesosat

Siankähkinä – noin 1 kg

Sipuli – 1-2 päätä

Sitruuna – enintään 0,5 kpl.

Kasviöljy – 2 rkl.

Mustapippuria maaperään – enintään 1 tl.

Korianterinsiemeniä – enintään 1 tl.

Kuivattu timjami – valinnainen

Valkosipuli – haluttaessa

Suolameri tai suuri – 1 tl.

  • 235 kCal
  • 20 min.

Ruoanvalmistusprosessi

Siankähkinän massasta valmistettua shish kebabia on helppo liioitella, joten on tärkeää, että sitä ei ylikuorita, mutta on myös toivottavaa yrittää lyhentää kypsennysaikaa hiilen päällä. Tätä varten on tarpeen valmistaa se oikein, ts. marinoida. Uskotaan, että peittausaineet ovat melko tarpeeksi, mutta ne, jotka poistavat kinkun lihan kauemmin tai edes pikkujoutta edeltävältä päivältä, ovat tyytyväisempiä.

Marinadi-mausteita voidaan aina noutaa omasta makusi tai kokeiluun muutoksesta. Tavallisesti käytetään mausteisia ja / tai tuoksuvia paprikaa ja tuoksuvia yrttejä, ja amatöörit lisäävät valkosipulia, inkivääriä tai mausteita. Marinadin perusta on erinomainen mehu, joka erottuu leikattuna sipulista, lisäksi voit lisätä vähän sitruunamehua, hedelmää tai balsamiviinietikkaa.

Sianliha on edullista ostaa jäähdytettyinä, so. joka ei ollut jäädytetty, ohjattava, että tarvitset puntaa per annos tai kysy etukäteen, mistä heistä mieluummin haluavat. Olkoon parempi olla vähän shashlik, kuin ei riitä …

Valmistetaan shish kebab siankarsasta valmistetaan ainesosat luettelossa.

Ainekset shish kebabista porsaan kinkusta

Poista rasvan ja kalvon ylimäärä kinkusta ja leikkaa liha karkeasti neliömäisiksi paloiksi, esimerkiksi 3×3 cm.

Leikkaa liha

Laita lihapalat kulhoon, jossa sitä suolataan (pannu, kulho, astia, kauhan …).

Laita liha kattilaan

Suuria, mutta ohuesti leikkaa sipulit puoliksi renkaiksi ja laita ne lihan yli.

Laita sipulirenkaat

Ripottele sipulia merisuolalla tai suolalla, mausteilla (tässä – musta jauhettua pippuria, murskattua korianterinsiemeniä ja kuivahiiltäjä). Viisi minuuttia myöhemmin, i.e. kun sipuli mehu alkaa erottua kosketuksesta suolan kanssa, sekoita sipulit ja mausteet lihaan.

Ripottele suolaa ja mausteita

Kaada kasvisöljy ja sitruunamehu. Sekoita uudelleen ja jätä lihaan marinoitua.

Marinoitua lihaa

Ennen ruoanvalmistusta on suositeltavaa antaa liha jääkaapin jälkeen huoneenlämpöiseksi. Tätä varten istutetaan sianlihan kinkkuja vartaaseen, jotka eivät ole välittömästi ennen hiutaleiden paahtamista, ja 20-30 minuuttia.

String lihaa vartaat

Kiihdyttääksesi ruoanlaittoa ja vähentää lihapinnan ylikuumentumisen riskiä, ​​jätä pienet välimatkat lihanpalojen välillä. Tällöin punaskuinen vartaus paistaa lihaa entistä paremmin.

Paistettua kebabia

Paistettua kebabia kuumalla hiilellä, kääntämällä vartaat. Sianlihaa kebabia varten tarvitaan vain täydellinen paahto.

Resepti shish kebabista porsaan kinkusta

Sianlihan kinkun vartaat valmis. Tarjoa shish kebab-osiin pita-leipää, litteitä kakkuja, tuoreita vihanneksia ja kastikkeita. Älä unohda marinoida sitä esimerkiksi nopealla “kuivalla” tavalla ja enemmän. Kokemukseni mukaan tällainen keula heitetään niin paljon kuin itse shish kebabissa, ja unohda kaikki ketchupit ja jotkut muut kastikkeet! On aika minulle tässä pitkäikäisessä vaiheittaisessa reseptiä valokuvan tämän tyylikäs keula …))

Kuva shish kebabista porsaan kinkusta

Onko mukava piknik!