Jednostavan recept za pileći shish kebab u marinadi octa s lukom. Shish kebab je napravljen od komada piletine na roštilju.

Sastojci

Piletina ohlađena – 1 piletina

Začin za pile – okus

Sol – okus

Octena kiselina (koncentrat) – 1 tsp.

Luk – 2-3 glave

  • 220 kCal
  • 1 h. 30 min.

Proces kuhanja

Ljetna sezona otvorena je s interesom! Gost ili gost našeg piknik programa – piletina shashlik s ocem i lukom. Popularna marinada u SSSR-u je popularna do danas. Ocat i luk uvijek su na polici kuhinje. Ostaje samo kupiti cijelu kokošu polovicu – što smo učinili.

Domaći šišski kebab je mnogo tastierniji od šiške kebab. Premda većina šišatih kebabova priprema ocški kebab ocat. Marinada s lukom i octom za vruće doba godine kada se ne može zadržati marinirana mesa na hladnom.

Za roštilj piletina marinirana u octu i luk će zahtijevati jedan od piletine strvinu teška oko 1,5 kg, nekoliko glava luk, začin za piletinu, octa ili soli octene kiseline.

Sastojci za shish kebab od piletine u marinadi s ocem i lukom

Za mariniranje koristit ćemo hladan trup ptica. Mora se sjeći u male komadiće. Pileće noge, bedra i bijelo meso bez kože šalju se u zdjelu za mariniranje.

Odrezati piletinu

Pileće je posuto začinima i solima.

Pospite sol i začine

Ljušteno lice se izrezuje na četvrtine prstenova. Koristit ćemo ga za kiseljenje. Jedno piletina će ići na rešetku. Luk je dodan u zdjelu s pileći šiške kebab.

Stavite luk

Sve se dobro miješa. U tom procesu morate dodati octenu marinadu koja se sastoji od čajne žličice kiseline i pola čaše vode za piće. Možete uzeti malo manje od pola čaše jabučnog octa i marinirati piletinu u njemu. Vrijeme pečenja je 1 sat.

Ulijte u ocat

Marinirana piletina se položi na rešetku i šalje u vilicu s vrućim ugljenom. Naša šiščica od piletine s lukom i ocatom pržena je oko 15-25 minuta, ovisno o vrućini. U procesu prženja rešetka se nekoliko puta okreće. Vatra mora biti minimizirana. Trebamo samo dobre ugljene.

Za pržiti šiške kebab

Spremnost pileći skewers provjerava piercing s nožem. Prozirni, a ne sok od soka od stopala ili bedara, upravo ukazuje na spremnost shish kebaba. Bijelo meso pripremljeno je malo brže nego kod kostiju.

Shish kebab od piletine u marinadi s ocem i lukom

Pržena i zdrava kokošja šiške! Pažljivo nemojte spaliti ruke, otvorite rešetku za roštilj i uklonite komadiće od piletine.

Fotografija shish kebab od piletine u marinadi s ocem i lukom

Poslužite piletine u ocima za goste na pikniku, uz dodatak ljetnim povrćem. U ustima se postavlja ukusan zalogaj mirisnog pecenog pile na ugljevlju.

Shish kebab recept u marinadi s ocem i lukom