Αποδεδειγμένη συνταγή για το κεμπάπ κοτόπουλου σε μαρινάδα με κεφίρ. Το πιάτο προετοιμάζεται στο βραστήρα στα σουβλάκια.

Τα συστατικά

Στήθος κοτόπουλου – 1 τεμ.

Κεφίρ – 1,5 φλυτζάνια

Κρεμμύδια – 1-2 κεφαλές

Αλάτι – για γεύση

  • 93 kCal
  • 1 ώρα 30 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Ποιος αποφάσισε ότι το διατροφικό kebab shish από κρέας κοτόπουλου προορίζεται για παιδικό τραπέζι, δεν ξέρει πόσο μπορεί να είναι νόστιμο και χρήσιμο για όλους τους άλλους. Ένα λεπτό kebab shish από ένα κοτόπουλο σε κεφίρ είναι ένα ενήλικο και θρεπτικό πιάτο. Περιποιηθείτε τους αγαπημένους απαλό κεμπάπ – μαρινάρετε το στήθος κοτόπουλου σε γιαούρτι, πηγαίνετε στη φύση και μαγειρέψτε τα σουβλάκια για τα σουβλάκια σχάρα.

Το κεφίρ ως μαρινάδα με κεμπάπ ψαριών χρησιμοποιήθηκε τόσο συχνά όσο οι άνθρωποι άρχισαν να μαγειρεύουν οι ίδιοι τα κέβικ. Με το κεφίρ σας εγγυάται ένα ευαίσθητο κεμπάπ κοτόπουλου. Θα ελέγξουμε;

Για την παρασκευή των σουβλάκια κοτόπουλου σε προϊόντα κεφίρ χρησιμοποιούνται: στήθος κοτόπουλου, κεφίρ όχι λιγότερο από 2,5% λιπαρά, κρεμμύδι και αλάτι. Λίγα συστατικά; Αλλά όλα είναι απλά, γρήγορα και θα είναι αδύνατο να γευτείτε.

Συστατικά για το kebab shish από κοτόπουλο σε κεφίρ

Το στήθος κοτόπουλου απελευθερώνεται από το δέρμα και κόβεται στους ίδιους κύβους. Τοποθετείται σε ένα μπολ για την αποξήρανση. Κατά τον τεμαχισμό, καθοδηγείται από το μέγεθος του φούρνου. Ένα μεγάλο στήθος κοτόπουλου είναι αρκετό για μια οικογένεια με τη μαμά, τον μπαμπά και δύο παιδιά.

Κόψτε το κρέας σε κομμάτια

Το καθαρισμένο κρεμμύδι περνά μέσα από ένα τρίφτη και στέλνεται ως συστατικό μαρινάτας σε ένα μπολ κοτόπουλου.

Βάλτε τα κρεμμύδια στο κρέας

Το κοτόπουλο είναι καρυκευμένο με αλάτι.

Προσθέστε αλάτι

Γεμίζει με γιαούρτι. Το ξινόγαλο πρέπει να θερμανθεί σε θερμοκρασία δωματίου.

Ρίχνουμε κεφίρ

Το μαστό αναμειγνύεται και παραμένει σε κεφίρ για εμποτισμό για 1,5 ώρες.

Μεταφέρουμε το κεμπάπ κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα κεφίρ στο βάζο και πηγαίνουμε στη ντάκα ή στον ποταμό.

Μαρινάρετε το κρέας

Αποσυναρμολογούμε το φούρνο, δημιουργούμε φωτιά ή προετοιμάζουμε κάρβουνα. Βάζουμε μαριναρισμένο στήθος σε σουβλάκια – 4-5 κομμάτια ανά μερίδα. Το μεταφέρουμε στο ζεστό νερό με ζεστά κάρβουνα. Τηγανίζετε για περισσότερο από 15 λεπτά ενώ περιστρέφετε.

Για να τηγανίζετε το κεμπάπ

Shish kebab από κοτόπουλο σε κεφίρ είναι έτοιμο! Λεπτό, διατροφικό και τόσο νόστιμο – σίγουρα θα πρέπει να μαγειρεύετε αυτό το καλοκαίρι.

Φωτογραφία ενός κεμπάπ shish από μια κότα σε κεφίρ

Έχετε ήδη ετοιμάσει ένα kebab shish από το στήθος κοτόπουλου σύμφωνα με τη συνταγή μας;

Κοτόπουλο shashlik συνταγή σε κεφίρ