Jednostavan i koristan recept za vitrinu vitamina za zimu. Takav sok od mrkve može se otvoriti bilo koji dan zime i tretirati ih djeci i odraslima.

Sastojci

Mrkva – 1 kg

Šećer – 3 predmeta l.

  • 51 kCal
  • 30 min.

Proces kuhanja

Predlažem da pripremite vrlo korisnu i ukusnu pripremu – sok od mrkve za zimu. Mrkva – vrlo koristan povrće, sadrži puno vlakana, mikroelemenata, vitamina. Velika količina karotena čini mrkvama vrlo važan element prehrane. Pokazalo se dobrobiti korištenja mrkve za zdravlje očiju, poboljšanje metabolizma, kao i za sprečavanje malignih tumora. Sok od mrkve je ukusan i zdrav, stoga ga kuhamo!

Dakle, za pripremu soka od mrkve za zimu trebamo samo mrkvu i malo šećera.

Sastojci za sok od mrkve za zimu

Za početak, mrkve treba oprati i očistiti. Izrežimo ga u male komadiće.

Izreži mrkvu

Sok se može stisnuti na različite načine: pomičite mesni mesar i stisnite, koristite mehanički sokovnik. Koristim električni sokovnik. Ponovno sam napisao kolač (od nje, usput, možete kuhati izvrsnu marmeladu ili ga koristiti za kuhanje drugih jela).

Stisnite sok od mrkve

Od 1 kg mrkve, dobio sam 500 ml soka. Njegova količina ovisi, naravno, o sočnosti mrkve.

Izmjerite količinu soka

Sok od mrkve je spreman! Nazovite svoju obitelj i uživajte u prekrasnom prirodnom piću!

Slatki sok recept za zimu

Ali želimo pripremiti sok za zimu, zagrijati sok u tavi, staviti kuhati, staviti šećer. U prethodno zagrijavanom iznad parnih bočica soka, odmah zatvorite poklopce. Mi ćemo ga preokrenuti i poslati ga “pod krznom kaputom” prije nego što se ohladi. Sada imamo prekrasan komad – sok od mrkve za zimu. Bit ćemo zdravi cijelu godinu!

Fotografija sok od mrkve za zimu