Boja, okus, aroma – sve to će ugoditi vama i vašoj obitelji, a zimi ćete biti tretirani ovom čudesnom piću!

Sastojci

Bundeva – 2 kg

Šećer – 150 g

Sok od limuna – 2 žlice.

Voda – 2 l

  • 43 kCal
  • 20 min.

Proces kuhanja

Nije ni čudo da se bundeva zove kraljica vrta, oh, ne za ništa! Toliko ukusnih, mirisnih i lijepih jela može se napraviti od bundeve! I dodajte kašu, i meso, povrće gulaš i deserti. Univerzalni proizvod i vrlo jeftin, što je važno. A kako korisno! Njegov sastav i beta-karoten i vitamini, a kalij i magnezij i željezo … A kalorija bundeva – samo 22 kcal na 100 g U principu, bundeve – dobrodošao gost za stolom! Bundeva je dobro čuvana u suhom prozračnom podrumu ili podpodručju, ali je također možete pripremiti za zimu.

Danas vas želim pozvati da pripremite sok od bundeve za zimu kroz sokovnik. Bundovsko meso je prilično gust, i iscijediti sok od njega bez sokova je prilično teško. Ali ako imate ovaj divni asistent – sokovnik, možete jednostavno kuhati sok.

Dakle, za pripremu sok od bundeve kroz juicer za zimu trebat će nam: zapravo lijepa bundeva, šećer ili med i sok od limuna.

Sastojci za sok od bundeve za zimu kroz sokovnik

Pumpkin pomoyem, izrezati na pola, ukloni sjeme žlicom. Peel oguliti i izrezati bundu u male kocke. Neto težina pročišćene bundeve je 1,7 kg.

Izreži bundu

Let’s preskočiti bundeve kriške kroz juicer.

Stisnite bundu iz sokova

Nemojte bacati squeezes – od njih možete napraviti prekrasan komot ili ih koristiti za pečenje ili casseroles. Ako ne namjeravate odmah koristiti squeezes, možete ih smrznuti u torbi.

Pumpkin torta

Danas sam pripremala pola posluživanja od 900 g bundeve, 550 ml soka.

Izmjerite količinu soka

Ulijte sok u tavu, ulijte u litru vode, dodajte sok pola limuna (oko 2 žlice) i šećer. Ako ćete koristiti med – dodajte malo, podešavajući okus, oko 2-3 žlice.

Izlijte šećer

Dodao sam još lančanika anis, i možete dodati ništa, ili dodati okus cimeta štapić ili klinčića 1-2, ovi dodaci dati sok duhovit okus.

Stavi loše

Dovedite sok na štednjak gotovo kuhati i sipati u pre-sterilizirane staklenke. Čvrsto zavrnite i ostavite da se ohladi. Sok od bundeva za zimu kroz sokovnik je spreman! Boja, okus, aroma – sve to će ugoditi vama i vašoj obitelji, a zimi ćete biti tretirani ovom čudesnom piću!

Fotografija sok od bundeve za zimu kroz sokovnik

Bon appetit!

Recept za sok od bundeve za zimu kroz sokovnik

Sjeti se ljeta!

Sok od bundeva za zimu kroz sokovnik