Vi forbereder en populær skål af vietnamesisk køkken – en krydret, flerlags sandwich “Ban Miy” med en fyldning af stegt kyllingefilet, grøntsager og grønne.

Ingredienserne

Kyllingefilet – 500 g

Ginger rod – 3-4 cm

Hvidløg – 2 fedter

Honning – 2 tsk.

Sojasovs – 1-2 spsk.

Fiskesauce / hvidvin – 1 el.

Mayonnaise – 4 stk. L.

Chili sauce – 2 el.

Løg salat – 0,5 stk.

Agurk – 1 stk.

Hot peber – 0,5-1 stk.

Vegetabilsk olie – til stegning

Baguette – 300 g

Syltede gulerødder – 200 g

Koriander – 2-3 sprigs

  • 151 kCal
  • 1 time

Madlavningsproces

Farverig multilags sandwich “Ban Mi” – en populær skål af vietnamesisk køkken. Navnet på skålen “Banh mi” i oversættelse betyder brød, men bruges også til at henvise til den vietnamesiske version af baguetten og sandwich / sandwich med en række fyldninger, der er kogt på basis heraf.

Sammensætningen af ​​Ban Mi er en alliance af fransk og asiatisk køkken, der opstod under indianernes kolonisering af Frankrig. En win-win-kombination af fransk baguette og mayonnaise vietnamesiske kokke suppleret med marinerede gulerødder, koriander, peber, grøntsager, krydrede krydderier og saucer. Og i tillæg til den traditionelle pate for franskmændene begyndte man at tilføje en række forskellige typer kød og fisk, kødboller, tofu og kylling. Baguettes sammensætning blev ikke ændret, rismel blev tilsat det, hvilket gjorde det muligt at gøre den vietnamesiske version af baguetten nemmere og mere mild.

Manglen på en vietnamesisk baguette er imidlertid ikke en grund til at nægte dig selv fornøjelsen at nyde den lækre, krydrede, saftige, flerlags Ban Miy. Jeg foreslår at tage et eksempel fra vietnamesiske kulinariske eksperter og lave lækre Ban Mi med kylling fra de sædvanlige og tilgængelige ingredienser, der findes i det nærmeste supermarked. Lad os starte?

Opskrift af vietnamesisk sandwich

For at forberede en vietnamesisk sandwich “Ban Mi” med kylling skal du bruge ingredienserne på listen. Ud over disse ingredienser er Ban Miy-retterne sædvanligvis krydret med den såkaldte hemmelige sauce, populær i det vietnamesiske køkken, den universelle flydende krydderur “Maggi Seasoning”. Som en erstatning for denne sauce bruges sojasovs eller tamari-sauce oftest.

Ingredienser til den vietnamesiske sandwich

Hak kyllingefiletene i strimler ca. 2-2,5 centimeter tyk.

Hakk kyllingefilet

Placer stykkerne af filet i en skål. Tilsæt revet ingefærrot, fint hakket hvidløgskage, honning, 1 spsk. sojasovs og 1 spsk. fiskesauce (kan erstattes af en lige så stor mængde hvidt tørvin eller i ekstreme tilfælde vand).

Tilsæt ingefær, hvidløg, honning og sojasovs

Bland alt godt. Lad fileten være ved stuetemperatur i mindst 30 minutter eller sæt i køleskabet for længere marinering.

Marinate Meat

Bland majones med chili sauce.

Kombiner mayonnaise og chili sauce

Skær løgringe og agurk og peber – tynde plader.

Skær grøntsager

På høj varme, i en lille mængde vegetabilsk olie, steg den syltede kyllingefilet i 7-10 minutter, indtil den er kogt.

Fry kyllingfilet

Skær baguetten i 2-4 stykker, afhængigt af den ønskede størrelse på sandwichen. Hver del af baguetten skæres vandret, så halverne forbliver forbundet på den ene side. Tag et stykke smul fra den øverste halvdel af baguetten – så du får mere plads til påfyldningen.

Tag crumb ud

Smør fedtet baguettes med en blanding af chili og mayonnaise sauce og læg under grillen eller i den øverste tredjedel af ovnen, opvarmet til 200 grader, i 6-7 minutter.

Smør broen med sauce

I et varmt baguette lag lægges påfyldningen: stegt kyllingefilet, lidt syltede med daikon gulerødder, agurk skiver, lidt løg, et par skiver chili, en lille koriander eller grønne til smag. Stænk påfyldningen med en lille mængde sojasovs eller krydderier “Maggi Seasoning”, hvis det ønskes.

Sæt grøntsagerne på rullen

Vietnamesisk sandwich “Ban Mi” med kylling er klar.

Foto af vietnamesisk sandwich